KAportal Duga Resa Fest slavi peti rođendan - poznati natjecatelji za Euforiju, prijave za plesno natjecanje „graDRitma“ otvorene do srijede | Karlovački informativni web portal

Duga Resa Fest slavi peti rođendan – poznati natjecatelji za Euforiju, prijave za plesno natjecanje „graDRitma“ otvorene do srijede

Sada već tradicionalni, a od prošle godine i nacionalni, dječji talent festival „Duga Resa Fest“ u svom ovogodišnjem izdanju slavi svoj prvi jubilej, pet godina postojanja stoga će i cijela ovogodišnja manifestacija biti u znaku broja pet.

Osim što se festival odvija u petom mjesecu, prva od dvije show večeri koje će ponovno prenapučiti kinodvoranu Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi bit će, upravo 05.05., kad ćemo predstaviti festivalski novitet — plesno natjecanje „graDRitma“ na kojem će nam se predstaviti osnovnoškolci iz Karlovačke županije te ćemo na taj način osim dosadašnjeg pjevanja i sviranja, uvesti i plesnu kategoriju na ovom festivalu, a u skladu s našim dosadašnjim sloganom ”Pleši, pjevaj, sviraj… zabavi se!” – doznajemo od glavnog organizatora Udruge Agora u kojoj su pripreme za ovogodišnji festival već dobro odmakle, a potporu pruža Grad Duga Resa.

Ove godine bit će ukupno pet festivalskih događanja, a započet će 27.travnja s nastupom mladih svirača na „Classicu“ izvođenjem klasične glazbe, ali ove godine neće biti natjecateljskog već revijalnog karaktera. U Demokratskom rasadniku održat će se i ART zona na kojoj će se predstaviti mladi slikari i pisci, te novost „MediaMania“ multimedijska prezentacija na kojoj će biti zastupljena foto-video dimenzija dječjeg stvaralaštva.

  • Za Euforiju se prijavilo ukupno čak 25 osnovnih škola iz mnogih Hrvatskih gradova, a direkcija festivala imala je iznimno težak zadatak kad je morala na osnovu video snimke odabrati 15 škola čiji predstavnici će pokazati svoj pjevački talent. U finalni izbor ušle su sljedeće osnovne škole; Rikard Katalinić Jeretov- Opatija, Vladimir Nazor – Duga Resa, Višnjevac – Osijek, Fran Franković – Rijeka, Slava Raškaj –Ozalj, Josipdol, Petra Krešimira IV – Šibenik, I.B.Mažuranić – Ogulin, Vladimir Nazor – Rovinj, Gornja Vežica – Rijeka, Dobriša Cesarić – Zagreb, Dubovac – Karlovac, Pehlin – Rijeka, Netretić i Grabrik – Karlovac. OŠ Augusta Harambašića iz Zagreba i OŠ Banija Karlovac su rezerve u slučaju da neka od škola odustane.

    Za natjecanje u plesu do sada je došlo 12 prijava, a osim škola prijaviti se mogu i plesne skupine od najmanje 5 članova osnovno školskog uzrasta. Prijave su otvorene do 21. ožujka.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori