KAportal Duga Resa danas slavi svog zaštitnika sv. Petra - jutros u crkvi Sveta misa, navečer u amfiteatru koncert Hladnog piva | Karlovački informativni web portal

Duga Resa danas slavi svog zaštitnika sv. Petra – jutros u crkvi Sveta misa, navečer u amfiteatru koncert Hladnog piva

Grad Duga Resa danas, 29. lipnja slavi svoj Dan i zaštitnika svetog Petra. Gradsko čelništvo u jutarnjim satima položilo je vijence na Spomen obilježje na zgradi Grada, te se uputilo u Sveti Petar Mrežnički gdje se održava proslava 685. obljetnice prvog spomena župe.

Danas je i titular župe, odnosno glavno proštenje u župi zaštitnika sv. Petra apostola. Iako proštenja više nisu velika kao nekada, u Svetom Petru se okupilo puno vjernika i građana.

Sv. Misu predvodio je mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale i arhiđakon Karlovačko – goričkog arhiđakonata u nazočnosti svećenika iz susjednih župa. Misno slavlje animirao je bogoslovski Ben(d) Sirah iz Zagreba, a potom je održana i procesija s kipom sv. Petra na trgu ispred crkve.

  • Podsjetimo, na večer za građanstvo je organizirana dobra zabava u dugoreškom Amfiteatru za koju će se pobrinuti grupa Hladno pivo.

    KAportal.hr

  • Odgovori