KAportal Državno prvenstvo mažoretkinja: Zagrepčanke dominirale, karlovačkim kadetkinjama srebro, seniorkama bronca | Karlovački informativni web portal

Državno prvenstvo mažoretkinja: Zagrepčanke dominirale, karlovačkim kadetkinjama srebro, seniorkama bronca

Karlovačke kadetkinje su viceprvakinje Hrvatske

U Karlovcu je proteklog vikenda održano 21. Državno prvenstvo mažoretkinja. Djevojke u atraktivnim uniformama iz 18 hrvatskih gradova izazivale su veliku pozornost Karlovčana već za vrijeme svečanog otvaranja kod Zorin doma i defilea ulicama grada, a u ŠSD Mladost pokazale su svoje umijeće u brojnim kategorijama. Domaćima su najzanimljivije bile formacije, i inače najatraktivniji dio mažoret plesa, u kojima su Karlovčanke imale predstavnice od kojih su puno očekivale, a to se i ostvarilo.

Dominirale su Zagrebačke mažoretkinje, koje su osvajanjem zlata u sva tri starosna uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) potvrdile reputaciju koje imaju i izvan granica Lijepe naše, a karlovačke mažoretkinje također su ostvarile odlične rezultate. Posebno se to odnosi na kadetkinje koje su osvojile srebro plasiravši se odmah iza Zagrepčanki. Seniorke su u jakoj konkurencije osvojile brončano odličje, dok su juniorke ostale nadomak odličju i zauzele četvrto mjesto.

Sve to zajedno bilo je dovoljno i za ukupno ekipno priznanje Karlovačkim mažoretkinjama – zlatni status, a sve tri karlovačke formacije stekle su i vizu za Europsko prvenstvo, koje se održava u rujnu u Sloveniji.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori