KAportal Drugog dana juniorskog prvenstva države u atletici novo srebro Helene Valentić, bronce Neralića i Belčića | Karlovački informativni web portal

Drugog dana juniorskog prvenstva države u atletici novo srebro Helene Valentić, bronce Neralića i Belčića

Nakon srebra Helene Valentić na 3000 metara sa zaprekama i bronce Hrvoja Neralića na 110 metara s preponama prvog dana natjecanja, atletičarke i atletičari AK Karlovca osvojili su još jedno srebro i dvije bronce drugog i završnog dana juniorskog prvenstva države u atletici u Varaždinu. Dva od ta tri odličja – preslika su prvog dana natjecanja.

Helena Valentić ponovno je došla do srebra, ovog puta u utrci na 3000 metara glat. Juniorsko prvenstvo ujedno je i izborno prvenstvo za sastav juniorske reprezentacije Hrvatske za prvenstvo Balkana u Rumunjskoj i iako nije došla do naslova prvakinje države Helena Valentić je najveća karlovačka nada za eventualan put u Rumunjsku. Izbornik će imena objaviti u utorak, a ključno je pitanje hoće li odlučiti dati prigodu širem krugu kandidata – naime, u utrci na 3000 metara sa zaprekama pobjednica je bila Lora Ontl koja je već i seniorska reprezentativka Hrvatske i sljedećeg vikenda očekuje je nastup na seniorskom Kupu Europe.

U muškoj konkurenciji nove dvije bronce, a jednu od njih opet je osvojio Hrvoje Neralić – ovog puta bio je treći u utrci na 400 metara s preponama. Već smo i ranije spominjali da steeplechase postaje “karlovačka disciplina” pa i s ovog prvenstva države stižu odličja u obje konkurencije. Uz srebro Helene Valentić u ženskoj, AK Karlovac bogatiji je za broncu Brune Belčića u muškoj konkurenciji na 3000 metara sa zaprekama.

  • Pravi “pehist” ovog natjecanja bio je Ivan Jakovljević. Riječ stavljamo pod navodnike, jer njegov je nastup bio vrlo dobar, ali teško je ne osjetiti barem malo žala kada na prvenstvu države osvojiš čak tri četvrta mjesta. Nakon što je prvog dana osvojio četvrta mjesta na 400 metara i u skoku u vis, gdje bi ga samo jedno suparničko rušenje dovelo do bronce, Jakovljević je drugog dana natjecanja bio četvrti na 200 metara, zaostavši za broncom samo četiri stotinke.

    Narednog vikenda, Osijek je domaćin prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i mlađe kadetkinje, za dva tjedna na rasporedu je veteransko prvenstvo, a 8. i 9. srpnja “špica” ljetne domaće sezone – seniorsko prvenstvo Hrvatske.

    KAŠonline

  • Odgovori