KAportal Druga večer kulturnih događanja kod Putnika u znaku plesa i lagane svirke - unatoč hladnoći, publika se dobro zabavila | Karlovački informativni web portal

Druga večer kulturnih događanja kod Putnika u znaku plesa i lagane svirke – unatoč hladnoći, publika se dobro zabavila

foto: Anamarija Tonžetić

Plesna instalacija “Summa summarum, Iuventus ventus” u izvedbi KA Performing Arts Collectiva, otvorila je jučerašnji program “Kulturnih večeri kod Putnika”. I to još “debelo” po danu i u pomalo nezgodnom terminu od 19 sati. Unatoč toga pa i skepsi samih plesačica i organizatora prije predstave, odaziv građana bio je odličan pa je trebalo i po dodatne stolice u uvijek susretljivu Knjižnicu za mlade. Kasija Vrbanac, Nina Dojčinović, Loreta Jurić, Ivona Bogović i Andrijana Krivdić Radočaj u 20 minuta osvrnuli su se na obrazovni sustav, ali i svjetske i karlovačke društvene probleme i zasluženo dobili dugotrajan pljesak, koji ih je natjerao i na “bis” naklon.

Zbog tehničkih razloga nažalost je otpalo prikazivanje dokumentarnog filma “Turizam!”, no isti će zainteresirani moći besplatno pogledati u Centru za mlade Grabrik, kao i još niz dokumentaraca iz projekta KineDok.

Večernji dio pripao je duetu Marka Plavetića i Mirne Radočaj, koji od sad nastupaju pod imenom The Chills. Novo ime odlično se uklopilo u neočekivano hladnu večer, unatoč koje se na početku svirke u Tijesnoj ulici okupio lijep broj posjetitelja, koji su mogli uživati u laganom gitarističko-vokalnom nastupu. Kako je vrijeme prolazilo, hladnoća je mnoge natjerala da potraže malo topline u obližnjim ugostiteljskim objektima, ali oni koji su ostajali istovremeno su burnim ovacijama zadržavali na “pozornici” duet koji je tako odradio i više nego poštenih gotovo sat i pol svirke.

  • Večeras bi trebalo biti toplije, a i neovisno o vremenu, na rasporedu je poseban dio programa “1. Kulturnih večeri kod Putnika” – Karlovčanima organizatori i Gradsko kazalište Zorin dom poklanjaju besplatnu izvedbu sjajne predstave “Najbolji prijatelji”, koja je zadobila izvrsne kritike i osvojila niz priznanja i nagrada diljem Hrvatske, ali i u Azerbajdžanu, Kini, Turskoj… Predstava je sadržajem i trajanjem (30 minuta) namijenjena i najmlađim uzrastima pa svakako preporučujemo roditeljima s djecom, ili onima s mlađom braćom i sestrama, da dođu večeras do Tijesne ulice – početak je u 20:30 sati. Nakon toga, prvo izdanje kulturnih večeri završit će svirkom tročlanog benda Magic Bus.

    KAportal.hr

  • Odgovori