KAportal Drama na Banijanskom mostu: Rastrojeni beskućnik prijetio skokom u Kupu, odgovorila ga policija i prijatelji | Karlovački informativni web portal

Drama na Banijanskom mostu: Rastrojeni beskućnik prijetio skokom u Kupu, odgovorila ga policija i prijatelji

Sredovječni muškarac, štićenik karlovačkog Skloništa za beskućnike, kojega mnogi znaju po nadimku Bleki, u polusatnoj drami prijetio je samoubojstvom u središtu grada – skokom u Kupu s Banijanskog mosta.

Oko 16 sati psihički rastrojeni beskućnik izašao je van ograde nogostupa, stojeći na samom rubu mosta i pridržavajući se rukama za ogradu.

Ubrzo je stigla policija koja je s njima započela pregovore, s njim su razgovarali i djelatnici Hitne medicinske službe, a ispod mosta, van njegova vidokruga, u čamcu je na rijeci dežurao tim Javne vatrogasne postrojbe. Stanje je pogoršala kiša jer je rub metalnog mosta postao skizak, kao i rukohvat za koji se nesretnik držao.

Policajcima su se ubrzo pridružili prijatelji očajnog muškarca te su ga nekako zajedničkim snagama uspjeli odgovoriti od nauma. Odvezla ga je Hitna, te će mu u Općoj bolnici Karlovac biti pružena psihološka pomoć. Što ga je nagnalo na ovakav čin, za sada nije poznato, no neslužbeno saznajemo da je nesretni muškarac već imao sličnih samoubilačkih epizoda, no srećom i tada su mu pomogli prijatelji.

Ipak, izgleda da je vrijeme da nešto napravi i sustav, te se njemu, kao i brojnim Karlovčanima bez krova nad glavom pomogne u rješavanju egzistencijalnih problema.

KAportal.hr

 

 

  • 2 komentara

    1. sama riječ”beskučnik” sve govori.čovjeku dojadio ovakav život.država samo razmišlja o todotiću a za ostalo nije važno.dobro da ima prijatelje koji mu pomažu.

    2. Policija, Gorska, Hitna, Vatrogasci, a sve u cilju da se spasi jedan ljudski život. Samo riječi hvale a prava vijest bi bila da se Todorić popo na most i ćio điknut u Kupu.

    Odgovori