KAportal Drama kod Ogulina: Lovca napala medvjedica jer se ispriječio između nje i mladunčeta - on pucao u nju i ubio je | Karlovački informativni web portal

Drama kod Ogulina: Lovca napala medvjedica jer se ispriječio između nje i mladunčeta – on pucao u nju i ubio je

foto ilustracija – Pixabay.com

Prošle subote, u organiziranom lovu na divlje svinje između Ogulina i Vrbovskog, 60-godišnji lovac je, pretražujući šumu, ušetao ravno između medvjedice i njezinog mladunčeta. Mama medvjedica odmah je, u pokušaju da zaštiti svoje mlado, napala lovca. Navodno je prvo zamahnula šapom, a zatim ga je ugrizla, piše Radio Mrežnica.

Lovac je u borbi u životinju ispalio dva metka, pa je nesretna medvjedica uginula, a njezino mladunče je pobjeglo u šumu.

Lovac je nakon okršaja s medvjedicom prevezen u karlovačku bolnicu, u kojoj su mu liječnici sanirali ozlijede ruke i noge, na kojima ima vidljive rane od napada medvjeda.

 • Mrtva medvjedica prevezena je u Zagreb gdje će se između ostalog, napraviti test na bjesnoću.

  “Liječimo pacijenta kojeg je napao medvjed. Ozljede su lake, pacijent se dobro oporavlja i mislim da će uskoro ići kući”, potvrdio je za Radio Mrežnicu dr. Petar Milošević.

  Vijesti.rtl.hr

 • 2 komentara

  1. Ovo je stvarno blesavo da se u organiziranom lovu lovac sam šunja šumom i kao ono lovi divlje svinje a one stoje i čekaju, moš mislit. Ovo je čisto ubistvo ne naoružane medvjedice. Di je nestao mladi medvjed. Skapaće od gladi, sigurno. Kao ono nisu znali da tu ima medvjeda. A dobro i to je možda bolje nego ono od neki dan kad pop u lovi napuca čovjeka. Hej pop i lov. Što je sad na redu susret medvjeda i popa.

  2. Stvarno si genijalac. Trebao je čovjek čekat da ga međed koa što si ti ubije.

  Odgovori