KAportal I domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji potpore za usavršavanje liječnika - iz Ministarstva zdravstva stiže 2,7 milijuna kuna | Karlovački informativni web portal

I domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji potpore za usavršavanje liječnika – iz Ministarstva zdravstva stiže 2,7 milijuna kuna

foto ilustracija – Pixabay.com

Više od 2,7 milijuna kuna stići će iz Ministarstva zdravstva za usavršavanje doktora medicine triju domova zdravlja u Karlovačkoj županijji.

Ministarstvo je dodijelilo potpore za prvih 17 projekata, financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda, a među njima i za čak tri iz Karlovačke županije.

Tako će Dom zdravlja Ozalj dobiti 901.055 kuna, Dom zdravlja Ogulin 903.346 kuna, a Dom zdravlja Vojnić 928.500 kuna. Njima će svaki od domova zdravlja povećati broj specijalista obiteljske medicine za jednog liječnika, a tako doprinijeti poboljšanju pristupa zdravstvenim uslugama i izjednačavanju kvalitete zdravstvenih usluga primarne zdravstvene zaštite u ruralnim i nerazvijenim dijelovima Karlovačke županije.

  • KAportal.hr

  • Odgovori