KAportal Dom zdravlja dodatno uređen i opremljen - Pacijenti više ne moraju u bolnicu na UZV štitnjače, abodmena, gustoće kostiju ili holter | Karlovački informativni web portal

Dom zdravlja dodatno uređen i opremljen – Pacijenti više ne moraju u bolnicu na UZV štitnjače, abodmena, gustoće kostiju ili holter

 – Prizemlje je preuređeno, prilagođeno osobama s invaliditetom, uređene su čekaonice, sanitarni čvorovi, na podovima su taktilne trake, zamijenjena je stolarija, rasvjeta, te nabavljen niz medicinskih uređaja, stetoskopa, tlakomjera, spirometara, defibrilatora, pedijatrijskih setova, pokretnih ležajeva… Do kraja godine stići će ultrazvučni aparati, za štitnjaču i abdomen, te gustoću kostiju. Sve je sada dobro označeno i svatko se može snaći, a kod ulaza ćemo urediti info kutak, u kojem će biti taktilna mapa za slabovidne osobe, te info kiosk i monitor na kojem su nabrojane usluge koje se nude, kazala je danas ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Tudić Šterk, navodeći što je sve napravljeno u Staroj bolnici zahvaljujući projektu KaŽu zdravlje.

Težak je 11,5 milijuna kuna, namijenjenih uređenju i opremanju domova zdravlja u županiji, a na karlovački Dom zdravlja, zgradu na Dubovcu i dispanzer na Baniji, odnosi se 2,7 milijuna kuna.

– Željeli smo podignuti kvalitetu usluga na razini primarne zdravstvene zaštite, ali i  za četiri posto smanjiti upućivanje pacijenata u bolnicu. Ordinacije će biti opremljene digitalnom i terapeutskom opremom kojom će liječnici moći utvrditi dijagnoze pa neće biti potrebni odlasci u bolnicu ni stvaranje lista čekanja, rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

  • Inače, u okviru Doma zdravlja djeluje 11 liječničkih ordinacija u Karlovcu, Krnjaku, Šišljaviću, Rečici, Mahičnu, a u zgradi na Dubovcu su tri ordinacije obiteljske medicine, ginekološke, pedijatrijska i ordinacija dentalne medicine, patronaža i sanitetski prijevoz, laboratorij, Zavod za javno zdravstvo i Ustanova za zdravstvenu njegu u kući.

    KAportal. hr

  • Odgovori