KAportal Dok Turanjčani traže hitan nastavak gradnje zaobilaznice, Hrvatske ceste u prvi plan guraju jedan drugi projekt na D-1 u Karlovcu | Karlovački informativni web portal

Dok Turanjčani traže hitan nastavak gradnje zaobilaznice, Hrvatske ceste u prvi plan guraju jedan drugi projekt na D-1 u Karlovcu

Mjesto budućeg kružnog toka u Logorištu

Dok mještani Turnja mirnim prosvjedima žele ukazati koliko im znači gradnja davno planirane ali nikad dovršene zaobilaznice, Hrvatske ceste u poodmakloj su fazi jednog drugog projekta na Državnoj cesti D-1, a radi se o kružnom toku na ulazu u Logorište.

Kružni je tok planiran za gradnju već u 2019. godini, lokacijska dozvola je ishođena i radi se na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za 28 čestica u privatnom vlasništvu. Ovo je naime, još u srpnju najavila dožupanica Martina Furdek Hajdin rekavši da se radi i na glavnom projektu za koji treba ishoditi potvrde da bi se stekli uvjeti za izdavanje građevinske dozvole.

U tom smjeru ide investitor Hrvatske ceste, koji je vlasnicima i suvlasnicima zemljišta na lokaciji budućeg kružnog toka uputio javnu ponudu za sporazumno rješavanje imovinsko – pravnih odnosa.

 • Radi se, navodi se u pozivu, “o planiranom zahvatu u prostoru – izgradnji građevine, obnovi kolnika i sustava odvodnje državne ceste DC1, odnosno izgradnji kružnog toka Logorište.

  – Hrvatske ceste namjeravaju riješiti imovinskopravne odnose s vlasnicima/suvlasnicima nekretnina u obuhvatu predmetnog zahvata, odnosno, ako to ne uspiju sporazumno riješiti, namjeravaju pokrenuti postupak potpunog izvlaštenja pred Uredom državne uprave u Karlovačkoj županiji, javljaju iz Hrvatski cesta.

  Navedeni zahvat u prostoru obuhvaća izgradnju kružnog toka Logorište na lokaciji Logorište u Karlovcu na više katastarskih čestica u katastarskoj općini Mala Švarča. Popis parcela pogledajte OVDJE…

  KAportal.hr

 • 15 komentara

  1. Da se napravi obilaznica kružni tok nebi ni trebao

  2. Ovo je sigurno transparentno, sukladno zakonskoj regulativi, u interesu RH, inače ne bi najjači karlovački oporbenjak stavio svoj potpis na to. Klikni na – OVDJE
   ” stalnog sudskog vještaka za graditeljstvo i procjenu nekretnina Davora
   Petračića, dipl.ing.građ., iz tvrtke Petračić projekt d.o.o. iz Karlovca, Domobranska 3″

  3. Slunjan je u pravu, a naš Jurica opet trola. Jer projekt rotora je stvarno smeće. Prometno je jako usporenje brzina koji je bio uvjet Hrvatskih cesta projektantu (tako je nama sa Turnja izjavio sam projektant)i nije sagledao poplavu u Logorištu. Mislim da su tu i zapeli jer nisam čuo da izgradnju toga planira itko. Osim toga problemi nasipa uz Brankov most još nije riješena i mislim da sve to blokiraju Hrvatske vode. Navodno da nam nasip ide preko stadiona kod Cocke. A priča se da i vlasnik zemljišta uz slap tu ima svoje prste vezano za planiranu hidroelektranu.
   Pitanje za sve : kako će bicikli i pješaci prijeći most na Mrežnici i na Korani koji ne zadovoljavaju širinom nogostupa.
   Jurica uključi malo svoju čuku, pa ne može Petračić baš biti kriv za sve na ovom svijetu.
   Možda da se ti malo uključiš u nizinsku prugu i kolodvor Belaj.

  4. Slunjan je u pravu. Jurica ne trola. Čitaj između redova. Čovjek uredno pljuje po Gradskoj i Županijskoj vlasti a od njih dobiva masne poslove. Zakaj? Jedino pravo rješenje je obilaznica i to starom trasom a ne pored https://www.youtube.com/watch?v=euBhXolm7os&list=RDeuBhXolm7os&start_radio=1&t=41
   Što se pališ, inak bu, kak bu, evo vidi kak si popevam na tu temu. Fakat da držim šljaku u ruci ali zato dobro pijevam pijesmice. Veži konja gdje Aga kaže pa makar i krepo.

   • Kristinka je sjajna pjesmica, a istina je da su trasu “postavili” još prije vremena ministra Čobija. Čak ni Kaljmeti tu nije bio umješan, ali bilo bi tu posla do tvoje Babine gore. Činjenica je da je to rješenje za Turanj, ali iskreno Karlovcu ništa ne znači. Nastavak od Brankovog mosta do novog čvora na autocesti bi bio zanimljiv ali je zbog poplave obična utopija.
    Prema svemu rečenom nema nam koristi od ovih blebetanja pa je bolje da zapjevamo Kristinku.

    Slažem se da gospodin Petračić mora raditi ali da su to neki masni poslovi nema govora. Jer HDZ ZNA kako dati masni posao dvorskim projektantima koji pak dobro znaju kako vratiti dio para. Doktorirali su i na ping-pong (s čim se igra stolni tenis) natječajima za dvorske izvođače radova i čak dosta dobro to balansiraju da ne bi bilo sumnjivo.Znaju dovesti i izvođače iz Duga Rese.
    Ali oni koji nisu “u sustavu” nemaju šanse pa čak ne mogu ni u Međugorje. Jer nepodobne treba uništiti kako bi se otvorilo polje za nove uhljebe sa Badovinac plavom članskom iskaznicom.

  5. Osobno se distanciram od tvojih insinuacija u komentaru. Kako veliju poltčari izvlačiš riječi iz konteksta. Zašto? Zato što meni osobno ovo sve skup zajedno niš ne smeta. Mi smo birali mi smo dobili vlast koju smo birali. I sve je demokratski. E da je to onaj truli socijalizam e onda bi se bunio jer nisam imao pravo ništa reći nego samo čkomiti. Danas mogu lajati do mile volje i niko me ne doživljava. A očigledno da ne znaš za prvotnu trasu koja je trebala ići iznad Tušilovića i tamo negdje na skretanju za V Kladušu trebalo je biti veliko križanje. Sad ide prek Korane kroz poplavno područje do iste lokacije. Kako bi to koštalo ko svetog Petra kajgana neće biti nigdar napravljeno. A kaj se dotikavle moje Babine Gore hebote od mene je daleko 12 km zračne linije. Još samo reci Jurica, Lav od Babine Gore. Može i Divlja svinja ne smeta me. A kaj se dotikavlje nizinske ona nije nizinska nego nizinsko brdska, jer prelazi zadanu vrijednost u nadmorskoj visini. Nije ti ranžirni u Belaju nego u Jospdolu. Prva lopata je trebala biti zapiknuta prije 6, 7 god, a onda ju je štovani i gospodin i mmaradin počeo seljakati kao mačka mlade. I da se napravi promet na njoj će bit 10 puta veći od kapaciteta Riječke luke. Fali im mjesta za luku. Gdje ga naći?
   A kaj se dotikavle brzinske ceste ona bi trebala biti upiknuta ispod Slunjskih brda ali je prevelika obaletna pa ne znam kako će se uštekati na postojeću prometnicu.
   Aj da si mi Brilen zasongamo jednu našu https://www.youtube.com/watch?v=0sB3Fjw3Uvc&list=RDEzgbcyfJgfQ&start_radio=1
   Hebote, Hrvatski, čage subotom i stiskavci, Kesler, disko jokej, shebao ga Čaina. Gitare Jura i moja melankost, zidić, Stara Korana itd… Radićeva špica.. bla, bla bla,… Hebeš poltiku.

  6. Da ne bude zabune brilen slušam i cajke: Gara, ghttps://www.youtube.com/watch?v=6jj_UeP9W48
   Hebi ga, ode prozor, jope, moram smanjt bas.

  7. Jurica, jel ti se ja pričinjavam i kada se rekreiraš krađom šume ?

  8. Pa hvalim te u komentaru “Ovo je sigurno transparentno, sukladno zakonskoj regulativi, u interesu RH, inače ne bi najjači karlovački oporbenjak stavio svoj potpis na to.” a vi se štovani gospodine pokušavate pričinjavati čak morti ukazivati odnosno ukazati. Ma ni problem kaj dobivate dobre poslove od onih koje kritizirate, odradite ih oinak i red je da vam to caltaju. Kak ih odradite? Onak kak vam rečeuju oni kaj plaćaju, se razme, ne. Pa nis Vas ja naručil za delo. Karlovačka oporba? Moš mislit “pucate iza debelog panja” a poznato je da je pravi oporbenjak onaj koji je gladan kruha a ne vlasti i moći. Morti je Latković najdosljedniji sam da da konačno plan i strategiju a ne samo ukazivati na probleme. U svakom slučaju gosp. Mandić je ispred vas štovani kandidatu za gradonačelnika bar dva, tri koplja ako ništa drugo kvalitetniji je čovjek.
   I naj te se srditi pa vi pokušavate biti javna ličnost. Ne zaboravite da ABUSUS NON EST USUS SED CORRUPTELA. Pa zar vi stvarno mislite da svekoliko gradsko pučanstvo niš ne kuži? Čkomi i čeka mesaju poput Vas da iz izvedete iz tunela. Da dajte, molim Vas štovani gosopodine. Pogledajte samo rezultate na izborima odnosno broj glasača od ukupnog broja. Oni koji su dali glas Vam dali bi ga bilo kome da je bio na vašem mjestu. Idemo reći ovak da za vas ni glasovalo 85% biračkog tijela. Zabrinjavajuće, mislim. Zato kad se idući put javite na Gradskom vijeću znajte da VERBEA LIGANT HOMINES TAURORUM CORNUA FUNES.
   A ako, kažem ako ikada budete Gradonačelnik imati ćete svoju praetoriani, cohors praetoria koja će apsiti one koji su drugačiji i koji drugačije misle a pogotovo oni koji se usude ponešto i reći. Ima ih puno u gradu morati ćete poapsiti 70% pučana.
   Ovako mladi glasači zaplešu i odu u Irsku. https://www.youtube.com/watch?v=e5yx7gHva3M

   • Jurica, gle, svi poslovi u Gradu i županiji koji se tiču moje struke idu prvo k meni ako ih ja želim odraditi, a onda se eventualno dodijele drugima….

    Ha, ha, volim kada si zavidan, ali te ništa ne sprječava da lijepo završiš faks, malo odstažiraš i onda se pojaviš na tržištu rada kao ovlašteni inženjer, procjenitelj, certifikator, vještak, upravitelj, kupac….

    Ti si ipak čovjek koji je cijeli radni vijek dobivao sigurnu plaću iz državnog aparata (Vojnog ako se ne varam, i to one bivše vojske) pa ne možeš podnijeti da netko može sam svojim radom stvoriti dodanu vrijednost, nova radna mjesta i dakako zaraditi.

    U povjerenju, od kad je njorgala Marina Matanić Novaković da sam u sukobu interesa kada radim poslove za Grad, od Grada ne dobivam niti mrvice posla… pa ti svršavaj, jer to je cijena politike koju plaćam.

    Sva sreća pa moja egzistencija nikad nije ovisila o prihodima koji bi dolazili iz Grada ili županije.
    Ovaj posao koji spominješ (procjena) nije dobiven niti od Grada niti od županije.

  9. Si tacuisses, philosophus mansisses
   Znam gospodine Lay da Aquila non capit muscas ali na vama je da ustanovite dijagnozu.
   Žao mi je što mirni prosvjedi na Turnju neće uroditi plodom. Ostaje Vam jedina opcija, građanski neposluh. Ili, ili da dijagnosticirani gospodin napiše jedan stručni elaborat o izvlaštenju pa da i Vas sve izvlasti iz dijela posjeda za prolazak ceste prek Turnja.

  10. Nikako da se sagledaju prioriteti (kao i većini slučajeva u Hrvatskoj). Krparenje umjesto riješavanje problema.
   Najprije objekti obrane od poplava onda uz nijh uklopiti cestu. Rotor će riješiti izlazak s Logorišta na D1 i olakšati pristup poslovnoj zoni, ali neće krkljanac na Turnju. Nije rotor loša stvar, dapače, ali bolje te novce uložiti u što bržu realizaciju obilaznice i konačno stavljanje mosta u funkciju a rotor kasnije.

  Odgovori