KAportal Doček Nove godine kao najgori horror: Zaključao djevojku u stan i silovao ju, a onda porazbijao sve oko sebe | Karlovački informativni web portal

Doček Nove godine kao najgori horror: Zaključao djevojku u stan i silovao ju, a onda porazbijao sve oko sebe

foto ilustracija – Pixabay.com

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina, mlađeg punoljetnika (1999.), i donio rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo silovanja.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom dočeka Nove godine u apartmanu na području Županije splitsko-dalmatinske, zajedno s prijateljima u namjeri spolnog općenja s maloljetnom žrtvom (2001.) uz prijetnje ubojstvom svladao njen fizički otpor i kad su ostali sami u apartmanu, zaključao ga te ju silovao.

Osnovano se sumnja i da je okrivljenik, u isto vrijeme i u istom apartmanu, u nakani da nanese štetu, bacao staklene čaše kojima je gađao inventar apartmana, uslijed čega je razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičkih pločica, čime je pričinio štetu vlasniku apartmana u iznosu od 10.484,99 kuna.

  • Osnovano se sumnja i da je od rujna 2018. do početka siječnja 2019. godine, u više navrata prijetio maloljetnoj žrtvi (2001.), govorio joj da će je ubiti, hvatao je za vrat i gušio, te joj slao putem mobilnog telefona poruke prijetećeg sadržaja namijenjene njoj i njenim roditeljima ako ona prekine njihovu vezu, a što je sve kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

    Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, kao i zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu u cijelosti je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika u trajanju od mjesec dana.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori