KAportal Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Sela svečano obilježilo 30 godina aktivnog djelovanja | Karlovački informativni web portal

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Sela svečano obilježilo 30 godina aktivnog djelovanja

Članovi DVD-a Stara Sela i brojni gosti jučer su svečano obilježili 30. godina djelovanja. Vatrogasci Starih Sela prvo su nazočili svetoj misi koja je služena u kapeli Svetog Roka na Petrakovom Brdu, a potom su kod Vatrogasnog doma građanima prezentirali vatrogasnu opremu i vozila. Svečani mimohod održan je podne kada su se svi okupljeni i vatrogasna vozila uputili prema motelu Roganac gdje održana svečana sjednica društva.

Društvo je osnovano u veljači 1988. godine, a s godinama uz puno truda i napora uspjeli su se razviti, kako brojem članova tako i vatrogasnom opremom, u solidno društvo koje vrijedno pomaže svojim sugrađanima u zaštiti imovine, ali i svim drugim izvanrednim potrebama, poput poplava i sličnih nedaća.

Dobrovoljni vatrogasci Starih Sela brinu i za očuvanje starih običaja. Već više od dvadeset godina pale tradicionalni Uskrsni krijes, održavaju malonogometni turnir Ivan Furač- Đaja, kako bi sačuvali uspomenu na svog poginulog člana, a puno toga uspjeli su napraviti dobrovoljnim radom.

  • Društvo, koje već niz godina vodi predsjednik Božidar Kekić, a zapovjednik je Davor Kekić, danas okuplja oko stotinu članova, od čega je oko polovine operativnih vatrogasaca.

    KAportal.hr

  • Odgovori