KAportal "Dobri restorani": U renomiranom izboru svoje mjesto među najboljim restoranima Hrvatske našli karlovački Lovački rog i DP iz Zvečaja | Karlovački informativni web portal

“Dobri restorani”: U renomiranom izboru svoje mjesto među najboljim restoranima Hrvatske našli karlovački Lovački rog i DP iz Zvečaja

foto: FB Lovački rog

Završio je jedan od relevenatnijih stručnih izbora najboljih restorana Hrvatske, koji provode Vinart i Jutarnji list, a koji kreira nacionalnu i regionalnu top listu najboljih hrvatskih restorana na osnovu glasovanja u strogoj tajnosti, a u kojem sudjeluje 500-njak glasača. Riječ je o aktivnim sudionicima gastronomske scene u Hrvatskoj poput restoratera, chefova, eno i gastro novinara i blogera, vinara, turističkih djelatnika i pojedinaca koji su najredovitiji posjetitelji restorana.

Po treći put zaredom za najbolji hrvatski restoran proglašen je šibenski restoran Pelegrini na čelu s iskusnim chefom Rudolfom Štefanom, koji je ujedno odnio i titulu najboljeg hrvatskog chefa.

Restoran DP u Zvečaju

Na ljestvici za regiju “Središnja Hrvatska” svoje su mjesto našla i dva restorana iz Karlovačke županije. Riječ je o karlovačkom Lovačkom rogu, koji je već redovito uvrštavan u sve izbore najboljih hrvatskih restorana, te o restoranu DP iz Donjeg Zvečaja, kojeg iskusni gastronomi također ne zaobilaze.

  • Ljubitelje dobrog zalogaja sigurno će zanimati i da je u našoj regiji za najbolji restoran proglašena Mala Hiža iz Mačkovca, u regiji Istre i Kvarnera najbolji je Plavi podrum iz Voloskog, u Slavoniji i Podunavlju Muzej okusa iz Osijeka, u Gradu Zagrebu Noel, a u Dalmaciji (uz, dakako, Pelegrini koji je proglašen najboljim u Hrvatskoj), 360 iz Dubrovnika.

    Informacija i za ljubitelje vina – titulu “Prijatelj vina” za restoran s najboljom vinskom ponudom dobio je zagrebački restoran Dubravkin put.

    KAportal.hr

  • Odgovori