KAportal "Dobri čovjek Bažulek" - zajednička predstava Zorin doma i Kazališta Knap u petak premijerno pred Karlovčanima | Karlovački informativni web portal

“Dobri čovjek Bažulek” – zajednička predstava Zorin doma i Kazališta Knap u petak premijerno pred Karlovčanima

Petak, 2. veljače, rezerviran je za prvu ovogodišnju karlovačku kazališnu premijeru – riječ je o predstavi “Dobri čovjek Bažulek”, nastaloj u koprodukciji Gradskog kazališta Zorin dom i zagrebačkog Kazališta Knap. Autor humoreske je Nino Škrabe, a redatelj proslavljeni Georgij Paro, inače karlovački gimnazijalac.

U glavnoj ulozi je Mladen Vasary, a uz njega glumačku postavu čine Giulio Settimo, Nino Pavleković, Ana-Marija Percaić i Iva Šimić.

Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek je hrvatski Svatković (Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve svoje račune. Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzrocima svoje nezaslužene i nesretne sudbine. U toj potrazi susreće se s mnogim ljudima nahvao, s različitim malim i velikim bogovima i božicama, s poslodavcima i vlastodršcima, političarima i menadžerima, poduzetnicima i bankarima, kamatarima i fiškalima, liječnicima i sucima, glasnogovornicima i portirima, nogometnim navijačima i kazalištarcima pa i s lažnim i pravim Gospodom.

  • Premijerna izvedba na rasporedu je u petak u 20 sati, a oni koji propuste tu izvedbu mogu “Dobrog čovjeka Bažuleka” pogledati već u subotu, također u 20 sati. Za veljaču su predviđene i izvedbe u utorak 13. veljače uz maskenbal u Zorin domu te u subotu, 17. veljače.

    KAportal.hr

  • Odgovori