KAportal Dobra matematika dugoreškog poduzetnika: Zbog milijunskih dugova mu prodaju restoran, on milijune već ulaže u drugi | Karlovački informativni web portal

Dobra matematika dugoreškog poduzetnika: Zbog milijunskih dugova mu prodaju restoran, on milijune već ulaže u drugi

Novi restoran Matuzić gradi u Tušmeru – foto/HDZ-Duga Resa

Staru hižu, ugostiteljski objekt u Rešetarevu na području općine Netretić koji se bezuspješno pokušao iz narodnjačkog kluba transformirati u restauraciju, nedavno je Trgovački sud u Karlovcu pokušao prodati putem osme javne dražbe – opet bezuspješno.

Banci dužan 700.000 eura

Istoimeno poduzeće je u stečaj zbog milijunskih dugova otišlo u travnju 2012. godine, te je tada s više od četiri milijuna kuna poreznog duga osvanulo na listi poreznih dužnika. Prije dvije godine sud je odlučio javnom dražbom prodati objekt u Rešetarevu te na taj način podmiriti dugovanja prema razlučnim vjerovnicima koji su upisali prava na nekretnini: Novoj kreditnoj banci u Mariboru te Ministarstvu financija – Poreznoj upravi Karlovac.

  • Stara hiža nekada je bila omiljeno okupljalište ljubitelja “cajki”

    Banka je upisala založno pravo teško 700.000 eura. Nekrenina je procijenjena na skoro 6,5 milijuna kuna, ali kako se bezuspješno prodavala, tako je početna cijena padala za 10 posto nakon svake dražbe, posljednja je ona 3,1 milijuna kuna, pa je jasno da vjerovnici ni približno neće namiriti svoja potraživanja.

    Registriran na Viru

    Suvlasnik posjeda Janko Matuzić imovinu je 2007. godine prebacio na poduzeće, koje je tada bilo registrirano na Viru, da bi je godinu kasnije založio za kredit vrtoglavog iznosa. Prestao ga je plaćati 2011. godine, a godinu nakon toga poduzeće je već bilo u stečaju.

    U međuvremenu je sjedište poduzeća prebačeno u Rešetarevo, a umjesto jedinog osnivača Matuzića preuzeo ga je karlovački stečajni upravitelj Tomislav Morsan, koji ga očajnički pokušava prodati. Zanimljivo, osnivač i bivši vlasnik Janko Matuzić, samo koji kilometar dalje gradi novi ugostiteljski objekt u koji ulaže milijune. Javnosti su objekt u izgradnji predstavili HDZ-ovi kandidati za izvršnu vlast na prošlim izborima.

    KAportal.hr

     

     

  • Jedan komentar

    1. Netko je napravio procjenu i to vrlo veliku za nekretnine koje ne vrijede toliko a dugove koje je gospodin napravio treba platiti pa koji normalan čovjek bi platio par milijuna kuna nekretninu u nekoj šumi katastrofa čovjek je imao očito nekoga tko je to sve sredio i sad opet gradi sve to mu treba oduzeti i kazniti ga kaznom zatovora to je čista prijevara

    Odgovori