KAportal Do 24. studenoga traju nominacije za Nagradu za fair play HOO-a | Karlovački informativni web portal

Do 24. studenoga traju nominacije za Nagradu za fair play HOO-a

Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta (20. prosinca) bit će proglašeni najbolji sportaši i sportašice 2017. godine, a tom prigodom dodjeljuje se i Nagrada za fair play Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Priznanje je namijenjeno osobi (skupini osoba ili udruzi) koja je svojim nastupom, postupkom, gestom ili činom u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem iskazala izrazito korektno i sportsko ponašanje.

Uvjereni da se fair play primjeri postupanja sportaša, trenera i drugih osoba u sportu prepoznaju i zaslužuju priznanje, pozivamo sportaše, sportske dužnosnike, klubove i saveze, novinare i sportsku javnost da istaknu nominacije za HOO-ovu fair play nagradu za 2017. godinu.

 • Predmetna nominacija treba sadržavati: ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju; ime i prezime, te kontakt osobe koja se nominira za fair play nagradu HOO-a za 2017. godinu; kratki opis pothvata, ponašanja ili postupka sportaša, trenera ili druge osobe koja se nominira za dodjelu fair play nagrade, te vrijeme i mjesto tog događaja.

  Nominacije za dodjelu HOO-ove fair play nagrade za 2017. godinu potrebno je dostaviti HOO-u na e-mail: biserka.vrbek@hoo.hr zaključno do 24. studenoga 2017. godine u 14 sati.

  Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a ulazi i u daljnji postupak nominiranja za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora.

  Poziv na javno kreiranje Uredbe o državnim nagradama za sportaše

  Kako ili u kojoj mjeri Republika Hrvatska treba novčano nagrađivati svoje dokazano najbolje veleposlanike – sportaše koji na velikim natjecanjima osvajaju odličja za Lijepu našu? Prema najnovijem prijedlogu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, u budućnosti bi se u te svrhe iz državnog proračuna izdvajao bitno veći novac, a nagrade bi bile gotovo dvostruko veće nego do sada.

  S obzirom na važeću Uredbu o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća, potrebno je detaljnije propisati kriterije za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća i povećanjem novčanih iznosa državnih nagrada poticati mlade ljude na uključivanje u sport i aktivne športaše na postizanje vrhunskih rezultata. Hrvatski olimpijski odbor (HOO) višekratno je inicirao takav prijedlog prema Vladi RH i Središnjem državnom uredu za šport. Priloženi tekst Nacrta prijedloga nove Uredbe na tragu je HOO-ove inicijative jer predviđa povećanje iznosa državnih nagrada.

  Dakle, pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje u izradi nacrta Uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća. Uočite li nedostatke u priloženom tekstu ili smatrate da je nešto potrebno izmijeniti u priloženom Nacrtu prijedloga Uredbe, obavijestite pismeno o tome Hrvatski olimpijski odbor ili primjedbu samostalno objavite u sklopu javnog savjetovanja na dolje navedenom linku. Savjetovanje je otvoreno još u idućih desetak dana, krajnji rok je 24. studenoga 2017. godine. Svi prijedlozi i primjedbe mogu se dati/poslati na: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6343, uz prethodno odrađenu registraciju.

  HOO/Vinko Knežević

 • Odgovori