KAportal Djevojke koje u subotu igraju protiv Rusije zaslužuju glasnu podršku! Srčane Hrvatice oduševljavaju igrom i borbenošću | Karlovački informativni web portal

Djevojke koje u subotu igraju protiv Rusije zaslužuju glasnu podršku! Srčane Hrvatice oduševljavaju igrom i borbenošću

Čudan je odnos Hrvata prema ženskom sportu, posebno ekipnom, a najposebnije od svega – nogometu i njegovim dvoranskim inačicama. Dok je u dobrom dijelu svijeta ženski nogomet već odavno ravnopravan član sportske obitelji i utakmice se igraju pred punim stadionima, Hrvati se, koliko god se upirali svrstati u Srednju Europu, tipično balkanski odnosimo prema ženskom nogometu.

Za to vrijeme, djevojke koje su odabrale nogomet ili futsal, bilježe sve bolje rezultate i njihove utakmice sve su ispunjenije lijepim potezima, efektnim golovima, golmanskim paradama i svime što nogoloptačke sportove čini uzbudljivim i zanimljivim.

Ovaj uvod ujedno je i pozivnica svim Karlovčanima, ali i Dugorešanima, Ogulincima, Ozljanima – da u subotu u 19 sati iskoriste prigodu i pogledaju uživo ekipu koja to itekako zaslužuje, i to u velikom međunarodnom susretu – odlučujućem za plasman na Final Four povijesnog prvog Europskog prvenstva u futsalu za žene. Nakon pobjeda 6:2 protiv Slovenije i 3:2 protiv Švedske (čija su ulaganja u ženski sport u odnosu prema Hrvatskoj jednostavno drugi svijet) Hrvatice, koje su se po prvi puta u povijesti okupile za ovo natjecanje (!) te im je susret sa Slovenkama ujedno bio prvi nastup ikada, imaju priliku napraviti pravu sportsku senzaciju i doći među četiri najbolje ekipe u Europi.

  • S druge strane stajat će im ponajbolja ekipa u Europi – Rusija. Aktualne svjetske prvakinje, ekipa ispunjena vrsnim igračima, a predvođena Aleksandrom Samorodovom koja je višestruko nominirana za najbolju malonogometašicu svijeta. Bit će Ruskinje veliki favorit u ovom susretu, ali i one su protiv Švedske pokazale da su ranjive, a hrvatske malonogometašice nevjerojatno srčanošću i izgaranjem od prve do posljednje sekunde susreta, uz podršku s tribina, sigurno nisu bez šanse. Napokon, našim djevojkama odgovarat će i remi.

    Subotnja utakmica velika je iz više kuteva – Karlovac je, uz Madrid, Cherkasy i Oliveiru de Azemeis poprište povijesti ženskog futsala, a hrvatske malonogometašice na rubu su senzacionalnog uspjeha. Vrijedi zato u subotu u 19 sati doći do ŠSD Mladost (ulaz slobodan!) i dati im glasnu podršku protiv ponajboljeg ekipe svijeta. Uz to, garantiramo i da ćete se vrlo ugodno iznenaditi kvalitetom ženskog futsala.

    Djevojke to zaslužuju, što najbolje znaju oni koji su ih gledali u prve dvije utakmice. Protiv Slovenki posjeta je još bila “tipična balkanska”, protiv Šveđanki tribine su se već vrlo ugodno popunile, a navijači su nosili naše igračice do velike pobjede. Protiv Rusije zaslužile su i više od toga – vidimo se u dvorani!

    KAŠonline

  • Odgovori