KAportal Djed zlostavljao tri djevojčice od 7 i 8 godina: Prije i nakon vjeronauka dirao ih je po tijelu i spolovilu | Karlovački informativni web portal

Djed zlostavljao tri djevojčice od 7 i 8 godina: Prije i nakon vjeronauka dirao ih je po tijelu i spolovilu

foto ilustracija – Pixabay.com

Muškarac (65) iz okolice Ludbrega nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela bludne radnje nad tri curice u dobi od sedam i osam godina, piše Podravski.hr.

Kako je kazala Ana-Marija Murić, glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu, 65-godišnjak je osuđen “zato što je od rujna 2017. do travnja 2018. godine u župnom vinogradu prije i nakon održavanja župnog vjeronauka, u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, nakon što su mu na njegovo traženje sjele u krilo, odnosno na koljena, u više navrata djevojčice dirao preko odjeće po tijelu, vratu, rukama, gornjem dijelu tijela i spolovilu”.

Glasnogovornica suda naglasila je kako je presuda nepravomoćna. Stravičan zločin otkriven je u travnju prošle godine kada je muškarac uhićen i pritvoren u istražnom zatvoru nakon što su ga djevojčice prijavile.

  • Kako su za listi nakon uhićenja ispričali mještani, 65-godišnjak je mjesecima iskorištavao dječju nevinost i djevojčice neprilično dirao po intimnim dijelovima tijela. Da bi stvar bilo gora, taj je čovjek djevojčice, a među njima i svoju unuku, redovito vozio na vjeronauk u crkvu koji su polazile kao pripremu za prvu pričest.

    Zlostavljanje je objelodanjeno kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da je “boli ondje dolje”. Djevojčica je tada navela da je osumnjičeni često nagovarao da mu sjedi u krilu te je dira. Nakon razgovora sa kćeri, majka je navode djevojčice povjerila svom poznaniku koji je ujedno i policajac. Shvativši težinu mogućih kaznenih djela, policajac je odmah obavijestio nadređene o šokantnim saznanjima.

    “Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je jedan dobar i ugledan čovjek”, rekao je jedan od mještana, koji je ostao šokiran kada je čuo navode o mogućem zlostavljanju djece, piše Podravski.hr.

  • Odgovori