KAportal Dječji vrtić Duga Resa izradio slikovnice o svakom svom objektu, mališani ih svečano predstavili javnosti | Karlovački informativni web portal

Dječji vrtić Duga Resa izradio slikovnice o svakom svom objektu, mališani ih svečano predstavili javnosti

Dugoreški Dječji vrtić prvi je put izdao slikovnice i to njih čak četiri, oslikavši svaki vrtićki objekt posebno. Najzaslužnije za realizaciju ovog projekta su Vesna Brezović i Mateja Maršal, a veliku pomoć i potporu dale su brojne druge odgajateljice, mališani i ravnateljica Vrtića Ana Božić.

– Svaku godinu napravimo nešto novo, predstavimo neko područje na kojemu smo tijekom godine posebno radili, a sada smo odlučili predstaviti naša četiri objekta kroz slikovnice, jer svaki objekt je poseban i ima svoju priču. Kasar je najstariji u Hrvatskoj, a svoju priču predstavio nam je kroz sport u Dugoj Resi pa je slikovnica posvećena maloj neustrašivoj stolnoteniskoj loptici koja predstavlja omiljeni sport Dugorešana desetljećima. Objekt na Staroj cesti dugo smo zvali novi vrtić, čak i kad je imao tridesetak godina. On ove nedjelje obilježava 37. rođendan, zove se Maslačak i kako ima veliko dvorište puno maslačka njihova priča je o tome kako su dobili ime. U prosincu ove godine objekt Resica će obilježiti 5 godina rada, a djeca koja su prva 2013. godine stigla u ovaj objekt sada se opraštaju od vrtića i na jesen odlaze u školu, a slikovnici nam pričaju o ljepoti Mrežnice. Naš najmlađi objekt je u Generalskom Stolu, njihovim postojanjem slavimo rani predškolski odgoj u ovoj općini, a mališani nas pozivaju na pjesmu, ispričala je za KAportal ravnateljica Ana Božić te pozdravila brojne okupljene roditelje i goste među kojima su bili i predsjednik dugoreškog Gradskog vijeća Ivan Moguš te načelnik općine Generalski Stol Alen Halar.

Mališani su prigodnim programom predstavili svoje slikovnice, odnosno vrtiće u kojima svakodnevno borave, stječu nova prijateljstva i iskustva koja će im zauvijek ostati u sjećanju, a veselom nastupu mališana iz Generalskog Stola pomogli su Domagoj Šlat i načelnik općine Alen Halar, koji su svirali na klavijaturama i gitari, jer se i slikovnica zove „Gitara Tina“.

  • Veliku pomoć u izdavanju slikovnica dali su ravnateljica Gradske knjižnice Duga Resa Mirjana Bašić i Maja Kurs i Nevena Zuber iz karlovačke Knjiguljice. Slikovnice su izdane u nakladi od 200 primjeraka.

    KAportal.hr

  • Odgovori