KAportal Dječje vijeće želi urediti igralište kod ULAK-a - Od Grada traže boje i kistove, za uzvrat daju vrijedne ruke | Karlovački informativni web portal

Dječje vijeće želi urediti igralište kod ULAK-a – Od Grada traže boje i kistove, za uzvrat daju vrijedne ruke

Obilaskom gradskih igrališta zaključili smo da je ono kod ULAK-a i Zorin doma dotrajalo i da bi ga trebalo obnoviti. Voljeli bismo dobiti vaše odobrenje i sredstva za kupnju materijala za njegovu obnovu. Pri tom mislimo samo na boje, kistove, brusni papir i zaštitne rukavice, a ono što možemo ponuditi kao zahvalu su naše vrijedne ruke. Okupili bismo svoje roditelje, učitelje, prijatelje i obitelji, te jednu subotu dali sve od sebe kako bi vesele boje i dječji smijeh ponovo uljepšale naš grad.

Zamolba je to koju su gradonačelniku Damiru Mandiću danas javno uputili članovi Dječjeg gradskog vijeća, a dogradonačelnica Andreja Navijalić obećala brzi odgovor. I to, čini se, pozitivan.

– Upravo inicijative koje dolaze od vas su dobrodošle. Prenijet ću gradonačelniku, mislim da je, uz vaše vrijedne ruke, na nama puno manji dio za odraditi. Dobit ćete odgovor vrlo brzo, potrudit ćemo se da vam pomognemo kako biste realizirali ovaj projekt, obećala je Navijalić.

  • Dječje vijeće, po riječima dječjeg gradonačelnika Lovre Curmana, sudjeluje u različitim manifestacijama namijenjenim djeci, od Dječjeg tjedna do Karlovačkog vrtuljka, a idući tjedan svoj će doprinos dati u dvije.

    – Već 22. svibnja, zajedno s Javnom ustanovom Natura Viva i udrugom Carpe diem sudjelovat ćemo na obnovi klupa u Vrbanićevom perivoju, a 24. svibnja u akciji Dan igara u suradnji s Društvom naša djeca Karlovac i Maticom umirovljenika, u okviru projekta Živjeti zdravo, Zavoda za javno zdravstvo, najavio je Curman.

    Inače, Dječje gradsko vijeće početkom nove nastavne godine očekuje izvanredna sjednica jer im gradonačelnik odlazi – u srednju školu.

    KAportal.hr

  • Odgovori