KAportal Djeca i umjetnost: Dugoreški vrtić izabran za program "Ruksak (pun) kulture" | Karlovački informativni web portal

Djeca i umjetnost: Dugoreški vrtić izabran za program “Ruksak (pun) kulture”

Dječji vrtić Duga Resa na natječaju pod nazivom “Ruksak (pun) kulture” izabran je između 365 prijavljenih odgojno-obrazovnih ustanova s područja Hrvatske, pri čemu su bile 93 predškolske, za jednu od ustanova u kojima će se provoditi ovaj projekt.

Riječ je o jedinstvenom umjetničko – edukativnom programu kojeg su na državnoj razini zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture kao dopunski program potpore kurikulumu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

– U hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja, književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti, a koje program “Ruksak (pun) kulture” uključuje. Program omogućava dostupnost, odnosno približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture. Općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture, a posebno je primjeren djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima – kaže Ana Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Duga Resa te dodaje kako su svi jako uzbuđeni i nestrpljivo iščekuju njihov prvi dolazak u Vrtić.

  • Uz dugoreški Vrtić s područja Karlovačke županije u programu će još sudjelovati i vrtići iz Ozlja i Vojnića te osnovne škole Barilović, Skakavac, Krnjak, Ozalj i Vojnić.

    KAportal.hr

  • Odgovori