KAportal Dirljiva večer u Zorin domu - pred prepunim gledalištem sjajni "Kaos iza kulisa" odigran za preminulu legendu Relju Bašića | Karlovački informativni web portal

Dirljiva večer u Zorin domu – pred prepunim gledalištem sjajni “Kaos iza kulisa” odigran za preminulu legendu Relju Bašića

“Kaos iza kulisa” predstava je koja nudi vrhunski kazališni užitak i koja uz “epski” komični mjuzikl Karlstadt Kunst Cabaret i diljem svijeta cijenjene lutkarske predstave možda i najbolje označava put koji je karlovački Zorin dom u proteklih nekoliko godina prošao od malog amaterskog kazališta (s, ne treba zaboraviti, itekako sjajnim radom Sanje Hrnjak i Dramskog studija) do jake kazališne kuće koja se ravnopravno nosi i s daleko većim profesionalnim ansamblima.

Upravo zato, teško da je moglo biti boljeg odabira za hommage legendi hrvatskog glumišta Relji Bašiću od izvedbe “Kaosa iza kulisa” u prepunom Zorin domu. Ovo izuzetno popularno, ali i vrlo zahtjevno djelo, upravo je Relja Bašić prvi postavio ovaj tekst na hrvatske “daske koje život znače”, 1989. godine u Komediji, a na pozornici Zorin doma, na kojoj danas sve više stasa fenomenalna mlada glumačka ekipa koja karlovačko kazalište svrstava u hrvatski vrh, gostovao je mnogo puta, omiljen kao i gdje god se pojavio.

Bilo je u tome posebne simbolike, uz djelo koje je Relja doveo na hrvatsku kazališnu scenu, a danas je simbol rasta jednog malog kazališta, koje uz sav “kaos iza kulisa” postaje kazalište koje u malom gradu može i nakon mnogobrojnih izvedbi uvijek iznova puniti gledalište do posljednjeg mjesta, jer žeđ za kvalitetom i kazališnom čarolijom ne jenjava.

  • Nakon predstave, o Relji Bašiću govorio je Peđa Gvozdić. Nitko nije pomislio otići, nakon dugotrajnog aplauza glumačkog ansamblu, u karlovačkom kazalištu dugotrajan aplauz i još jedan poziv na posljednji naklon publici dobio je i Relja Bašić.

    A “Kaos iza kulisa” i “kaos iza kulisa” idu dalje. Već sutra, u HNK Zadar.

    KAportal.hr

  • Odgovori