KAportal Dim na autocesti: Policija za lančani sudar okrivila HAC-ONC, a oni osobu koja ja zapalila korov | Karlovački informativni web portal

Dim na autocesti: Policija za lančani sudar okrivila HAC-ONC, a oni osobu koja ja zapalila korov

Odgovorne za prometnu nesreću koja se u petak oko 15.15 sati dogodila na autocesti A-1, dionici Gospić – Gornja Ploča, policija sumnjiči HAC-ovo poduzeće za održavanje autocesta i naplatu cestarina HAC-ONC jer, kako su prioćili, pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi koji su nadležni za održavanje ceste nisu vodili brigu i poduzimali primjerene mjere kako bi omogućili odvijanje sigurnog i nesmetanog prometa, tj. nisu pravovremeno zatvorili autocestu zbog dima.

– Zbog toga se na desnoj prometnoj traci zaustavilo teretno vozilo zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 24-godišnjak iz Sv. Filip i Jakova, a na lijevoj prometnoj traci osobni automobil sisačke registracijske oznake kojim je upravljala 37-godišnjakinja iz Zadra, nakon čega dolazi do udara skupa vozila splitske registracijske oznake kojim je upravljao 42-godišnjak iz Sinja u teretno vozilo, dok se skup vozila slovenske registracijske oznake kojim je upravljao 44-godišnji slovenski državljanin uspijeva zaustaviti, ali u njega udara skup vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim upravljao 36-godišnjak iz Zagreba, u čiji stražnji dio priključnog vozila udara osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 34-godišnjak iz Zagreba, dok lijevom prometnom trakom nailazi osobni automobil dubrovačke registracijske oznake kojim je upravljao 38-godišnjak iz Zagreba koji udara u osobni automobil sisačke registracijske oznake – navode iz policije i dodaju da je u nesreći lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila sisačke registracijske oznake

Reagirali su i iz HAC-ONC-a navodeći da će njihova unutarnja kontrola nakon prometne nesreće koja se dogodila u petak, 17. veljače 2017. godine na autocesti A1 između čvora Gospić i Gornja Ploča, a zbog paljenja korova na obližnjim poljima uz autocestu te gustog dima koji se širio nad kolnikom autoceste, utvrditi jesu li sve odgovorne službe postupile profesionalno i odgovorno sukladno svojim zaduženjima i ovlastima, kao i da će rezultate imati do kraja tjedna.

  • – Zbog činjenja paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. podignut će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja, a radi počinjenja kaznenog dijela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom. Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama – navode u priopćenju tvrdeći da nemaju saznanja o prekršajnoj prijavi koju je protiv njih podnijela PU ličko-senjska.

    KAportal.hr

  • Odgovori