KAportal Detalji sinoćnje potjere: Poznati lopovi prolazili kroz crveno, gurali policijski auto, pucalo se u zrak i gume - i privođenje kao na filmu | Karlovački informativni web portal

Detalji sinoćnje potjere: Poznati lopovi prolazili kroz crveno, gurali policijski auto, pucalo se u zrak i gume – i privođenje kao na filmu

Vatreno oružje policajci su opravdano upotrijebili i ni u jednom trenutku građane nisu doveli u opasnosti, za postupanja nitko nije ozlijeđen, a kriminalističko istraživanje nad osumnjičenicima za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi se nastavlja.

Doznalo se to na današnjoj pressici u PU karlovačkoj, na kojoj je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković, iznio kronologiju sinoćnje, gotovo filmske potjere, u samom centru Karlovca za vozačem i suvozačem u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka. Policija ju je okončala na Dubovcu, a počela po Zvijezdi, oko 19 sati – zbog prebrze vožnje.

– Policijski službenici sustigli su vozilo, dali svjetlosni signal da se zaustavi, što je vozač i učinio. Nakon što su policijski službenici izašli iz službenog vozila, vozač zaustavljenog naglo je startao vozilom i dao se u bijeg. Policijski službenici, s upaljenim svjetlosnim signalima, krenuli su u potjeru za njim, no vozač je odbijao zaustaviti vozilo i nastavio bježati prema do gradske četvrti Luščić. Kretao se prometnim trakom namijenjenim vozilima iz suprotnog smjera i na taj način ugrožavao sudionike u prometu. U GČ Rakovac vozač tog vozila namjerno je skrenuo ulijevo kako bi s kolnika prema betonskom stupu izgurao policijsko vozilo, čime je neposredno doveo u opasnost živote policijskih službenika, te je zbog odbijanja napada policijski službenik kroz prozor ispalio iz vatrenog oružja upozoravajući hitac u zrak, opisao je Benković kako se odvijala potjera za starim znancima policije, osumnjičenima za različita kaznena djela, uglavnom imovinska,

  • Po Rakovcu je 41-godišnji vozač, zajedno sa 7 godina starijim suvozačem, bijeg automobilom nastavio, a nije prezao ni krenuti izravno prema policijskom automobilu koji mu je dolazio u susret. Policajac je takav sudar uspio izbjeći naglim skretanjem u stranu, ali “lov” ni tu nije stao, već se s Rakovca preselio u Novi Centar.

    – Vozač je ponovo ugrozio policijske službenike, nastavio se kretati nogostupom gdje je izravno životno ugrozio pješake. Tijekom potjere u GČ Dubovac ponovo je došlo do ugrožavanja života policijskih službenika, ali i ostalih sudionika u prometu te je policijski službenik iz službenog vatrenog oružja ponovo ispalio upozoravajući hitac u zrak i dva u pravcu pneumatika vozila u bijegu, s ciljem onemogućavanja daljnje vožnje. Nakon toga, nad 41-godišnjim vozačem i 48-godišnjim suvozačem uporabljena su sredstva prisile, tjelesne snage i sredstva za vezivanje nakon čega su privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, ispričao je Benković.

    Niz prometnih prekršaja vozač zagrebačkog automobila napravio je tijekom 20-minutne potjere u kojoj je sudjelovalo 9 policajaca u 5 službenih vozila – samo je “kroz crveno” prošao pet puta. Inače je za njim raspisana tjeralica zbog kaznenog djela iznude, a kao i njegov suvozač policiji je, karlovačkoj pogotovo, poznat zbog sumnje u počinjenje više različitih kaznenih djela.

    Istraga ovog slučaja traje pa više detalja policija nije mogla reći.

    KAportal.hr   

  • Odgovori