KAportal FOTO GALERIJA Detalji drame na Plješivici: Policajci pothlađenu dječicu migranata nosili na rukama kroz snijeg dubok i do pola metra! | Karlovački informativni web portal

FOTO GALERIJA Detalji drame na Plješivici: Policajci pothlađenu dječicu migranata nosili na rukama kroz snijeg dubok i do pola metra!

foto MUP RH

Kakva se drama dogodila i kakve su sve posljedice mogle nastati da pravovremeno nisu reagirali hrvatski policajci, dovoljno pokazuju fotografije promrzle djece migranata iz grupe koja je jučer poslijepodne “zapela” u teškim vremenskim uvjetima na području planine Plješivica u Lici.

Iz MUP-a nam javljaju da su policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije jučer u poslijepodnevnim satima prilikom pojačanog postupanja suzbijanja ilegalnih migracija na području planine Plješevica u teškim vremenskim uvjetima zatekli više osoba kojima je bila potrebna medicinska pomoć.

– S obzirom na nepristupačnost samog terena i visoki snijeg, a kako bi mjestu mogla pristupiti vozila hitne medicinske pomoći u akciju zbrinjavanja i što žurnijeg pružanja liječničke pomoći osobama uključeni su, pored policijskih službenika, vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg, kažu u policiji.

  • Saznajemo da je na mjestu događaja vidno bilo pothlađeno šestero djece, pet žena i četiri muškarca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske iz Bosne i Hercegovine.

    – Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu starosti od jedne do 10 godina i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 centimetara. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje, dodaju u policiji.

    MUP je, podsjetimo, još u prosincu upozorio na nadolazeće zimske uvjete koji mogu biti pogibeljni za sve osobe, posebice ranjive skupine, koje pokušaju na ilegalan način preći na područje Republike Hrvatske. Jedno takvo stradavanje spriječeno je jučer zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe.

    KAportal.hr

  • Odgovori