KAportal Derutnu staru zgradu Auto kluba Duga Resa do ljeta će zamijeniti novi poslovni objekt - pogledajte kako će izgledati | Karlovački informativni web portal

Derutnu staru zgradu Auto kluba Duga Resa do ljeta će zamijeniti novi poslovni objekt – pogledajte kako će izgledati

Radovi na raščišćavanju nakon rušenja stare zgrade

Na prostoru dugoreškog Auto kluba u Jelačićevoj ulici započeli su radovi na investiciji koju već dugo priželjkuju u ovoj ustanovi. Postojeća stara i derutna zgrada Auto kluba jučer je srušena, a na istom mjestu uskoro će niknuti novi moderan poslovni objekt.

Za 200 dana koliko iznosi ugovoreni rok na istom mjestu biti će zgrada sa sadržajima lokala za osiguranja, zatim ured Autokluba, autoškola i prostor za servis vozila. Radove izvodi tvrtka SA Bišćan čija je ponuda bila najpovoljnija nakon provedenog natječaja. Investitor je Autoklub „Duga Resa“, a ukupna vrijednost je iznosit će oko 4,5 milijuna kuna – kaže Ivan Benković dugogodišnji tajnik Auto kluba dodajući kako će se izgradnjom novog objekta stvoriti uvjeti za pravi početak funkcioniranja Autokluba sukladno njegovu Statutu.

Tijekom odvijanja radova dosadašnji poslovni partneri izmješteni su u kontejnere u neposrednoj blizini i pružati će sve usluge osiguranja kao i do sada. Za potrebe autoškola uređeno je i vježbalište sa svim potrebnim standardima za njihov rad.

  • Podsjetimo, tradicija djelovanja Autokluba Duga Resa seže u davnu 1956. godinu od kada je neprekidno radio sve do ratne 1992. godine kada je kompletan prostor mobiliziran. Nakon četiri godine i demobilizacije prostor je bio potpuno devastiran, na računu nije bilo ni kune. Tada je održana osnivačka skupština, tajnik je postao Ivan Benković, a predsjednik kluba Mijo Bišćan.

    Tijekom proteklih desetljeća na nekad devastiran prostoru, punom smeća, malo po malo nicali su moderni poslovni objekti. Prvo je zahvaljujući investiciji Centra za vozila izgrađena stanica za tehnički pregled, koja je prije nekoliko godina proširena dogradnjom još jedne linije, zatim auto praonica, a sada je konačno došao red da i Auto klub s tako dugom tradicijom rada, dobije odgovarajući prostor za rad.

    Kroz našu foto galeriju prisjetili smo se kako je prostor Kluba izgledao nekad, kako izgleda sada i kako će nova zgrada izgledati nakon izgradnje.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori