KAportal Dejan Gačić, profesionalni trener u Karlovcu: Neki novi klinci kucaju na teniska vrata našeg kluba! | Karlovački informativni web portal

Dejan Gačić, profesionalni trener u Karlovcu: Neki novi klinci kucaju na teniska vrata našeg kluba!

Ivor Gačić, Nela Ban i Ivano Alić

Iako su zlatna vremena karlovačkog tenisa i generacija predvođena Hoppeom, Švegarom, Smojverom, Gudeljem, Sušnjem, Gačićem i Žuvelom daleko iza nas neki novi val kuca na teniska vrata u Vrbanićevom perivoju. Dokaz je to da Karlovčani nisu zaboravili igrati tenis ili da nemaju dovoljno kvalitetne trenere. U najmlađim kategorijama radi se ozbiljno, a trener Dejan Gačić – Gaćo, nekada i sam vrstan tenisač, pokušava otkriti i stvoriti nove talente.

– Današnja vremena ne mogu se uspoređivati s prijašnjima. Nas su morali tjerati s terena iako smo znali i po nekoliko sati strpljivo čekati da odigramo partiju tenisa, a danas morate biti pravi čarobnjak da bi dobili djecu na sportski teren. Sport kao vještina sve je teži i pun odricanja i izazova te je sve manje onih koji su spremni na takvu aktivnost. Ipak mislim da u najmlađim kategorijama dolazi novi val uz Koranu, u našem teniskom klubu – mišljenja je Gačić, profesionalni trener tenisa u Teniskom klubu Karlovac.

Što kažu službene rang liste do 10 godina? Najbolje plasirana Karlovčanka je 9-godišnja Lucija Vojak koja je zauzela 7. mjesto. Slijedi je Nela Ban koja je deveta. U konkurenciji dječaka istih godišta najbolji je talentirani Ivor Gačić koji je 3. najbolji mladi ‘mušketir’ dok je Ivano Alić deveti. Na 14. mjestu je David Smokrović, a Vito Franko je 26. U zajedničkoj konkurenciji do 10 godina starosti najbolje plasirani Karlovčanin je Ivano Alić na 11. mjestu. Nela Ban je 20., Dea Benko 36., Amadea Pauković 42., Ivana Peris 44. i Dora Turkalj 48.

  • KAŠonline

  • Odgovori