KAportal Danas u Glazbenom paviljonu koncert Chorusa Carolostadien pa večernji jazz za glazbene sladokusce | Karlovački informativni web portal

Danas u Glazbenom paviljonu koncert Chorusa Carolostadien pa večernji jazz za glazbene sladokusce

Nova dva koncerta u Glazbenom paviljonu očekuju danas Karlovčane i goste iz našeg grada. U 18 sati Chorus Carolostadien održat će koncert posvećen gradu uz njegov rođendan, a na repertoaru su poznata djela svjetske glazbene baštine i djela hrvatskih skladatelja.

U 21 sat na rasporedu je, pak, koncert za prave glazbene sladokusce – “Memories of Django”, koji izvodi Damir Kukuruzović Django Group. Riječ je o hommageu glazbi slavnog Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellija, a uz Kukuruzovića sviraju Bruno Urlić, Miroslav Čehaić i Željko Bilbija.

Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom CD-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom  Debarreom, te violinistom Loulou Djinom. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je  Adrian B. Burns, Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, Boško Petrović,  Predin, Miro Ungar, a 2011. godine imao je zajedničku turneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. U diskografiji se ističe i CD „My Django Family“ s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.

  • KAportal.hr

  • Odgovori