KAportal Danas počela nova akcija prikupljanja slikovnica u karlovačkoj knjižnici - bit će poklonjene Poliklinici SUVAG | Karlovački informativni web portal

Danas počela nova akcija prikupljanja slikovnica u karlovačkoj knjižnici – bit će poklonjene Poliklinici SUVAG

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić već treću godinu provodi akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Slikovnice i knjige za djecu prikupljat će se od 1. do 14. veljače, a bit će proslijeđene Poliklinici SUVAG Karlovac. Primopredaja slikovnica provest će se u petak, 16. veljače 2018. godine, u 13: sati, na Odjelu za djecu i mladež, nakon posjete grupe djece, korisnika usluga Poliklinike SUVAG Karlovac. Za djecu će se pripremiti pričaonica, likovna radionica i slušaonica dječjih pjesmica.

Akcija se održava povodom 14. veljače, koji je osim Dana zaljubljenih i Međunarodni dan darivanja knjiga. Poražavajući je podatak da u Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu, a postoje i drugi načini da sudjelujete u obilježavanju ovog dana. Naime, osim što možete slikovnice i dječje knjige ostaviti u knjižnici, organizatori akcije preporučaju još tri mogućnosti:

  • – darujte slikovnicu ili knjigu osobno svom malom rođaku ili prijatelju

    – potajno ostavite slikovnicu ili knjigu u nekom javnom prostoru u kojem se okupljaju djeca

    – organizirano darujte slikovnice i/ili knjige ustanovama poput dječjih vrtića, dječjih odjela u bolnicama, dječjim domovima…

    U protekle tri godine u Hrvatskoj je kroz ovu akciju donirano više od 9000 dječjih naslova.

    KAportal.hr

  • Odgovori