KAportal Danas u Dugoj Resi - predstavljanje romana o odrastanju u Domovinskom ratu – „Trči! Ne čekaj me… | Karlovački informativni web portal

Danas u Dugoj Resi – predstavljanje romana o odrastanju u Domovinskom ratu – „Trči! Ne čekaj me…

U Demokratskom rasadniku danas (14. ožujka) će se s početkom u 10 sati održati predstavljanje romana „Trči! Ne čekaj me …“Riječ je o romanu koji govori o Domovinskom ratu i odrastanju, a kojeg je autorica Bojana Meandžija, napisala iz svoje perspektive djeteta kojem su, kao i generacijama Karlovačke djece, rat i ratna razaranja, prekinula igru i oduzela bezbrižno i sretno djetinjstvo.

– To je roman o Domovinskom ratu, zbivanjima na ovom nama bliskom prostoru Karlovca, Turnja, pisan očima djeteta, trinaestogodišnje djevojčice u odrastanju koja provodi dobar dio vremena u atomskom skloništu svoje zgrade. Tu nastaju i dijelovi dnevnika koji su se našli u romanu, a zapisivani su u vlažnom podrumu na drvenim letvicama drvarnice gdje se i danas mogu vidjeti – poručuje organizator predstavljanja dugoreška Gradska knjižnica i čitaonica te poziva sve zainteresirane da dođu na predstavljanje romana.

KAportal.hr

  • Odgovori