KAportal Danas će još ponegdje proviriti sunce, a od idućeg tjedna prava zima: Snijega će biti i u nizinama | Karlovački informativni web portal

Danas će još ponegdje proviriti sunce, a od idućeg tjedna prava zima: Snijega će biti i u nizinama

Ušli smo u hladnije razdoblje u kojemu će temperatura biti primjerenija dobu godine, i u stvari nema naznaka za neko jače zatopljenje, piše Nikola Vikić-Topić za RTL.

Sljedeći tjedan ćemo imati bar tanji pokrivač i u nizinama! A najviše sreće, imat će snijegoljupci koji žive oko Novske, Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Županje, dakle taj posavski dio…

Danas će biti malo stabilnije, tlak zraka će blago porasti pa će i oborine biti rjeđe, iako se ne mogu baš isključiti!

 • Prijepodne će na kopnu biti oblačno, u Slavoniji i Baranji ujutro uz malo snijega. Na JAdranu sunčanije nego u subotu, samo na jugu može biti malo kiše. Najniža temperatura između -4 i 0, na obali od 3 do 6 uz slabu do umjerenu buru, samo na jugu oko 9 stupnjeva uz jugo.

  Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti većinom oblačno i hladno, no neće ništa padati! Prema slovenskoj granici može biti i malo sunca. Temperatura između 1 i 3.

  U Slavoniji, Baranji i Srijemu također oblačno i hladno, ali suho. Ovdje će najviša temperatura biti od 2 do četiri Celzijeva stupnja.

  U Dalmaciji će sredinom dana biti sunčanih razdoblja, no kasnije poslijepodne slijedi novo naoblačenje iz smjera mora, mjestimice uz malo kiše, osobito navečer, s time da je nešto veća vjerojatnost za nju na južnom dijelu. Temperatura na obali oko 11, u unutrašnjosti 8.

  U Istri i na Kvarneru pretežno sunčano, a u Gorskom kotaru i Lici više oblaka, no i tu će probijati malo sunca. Temperatura na obali oko 8 uz slabu i umjerenu buru, u gorju od 0 do četIri.

  Novi tjedan na kopnu oblačan, hladan i vjetrovit. Povremeno uz snijeg pri čemu će se stvarati bar tanji pokrIvač, i to ne samo u gorju, nego i u nizinama. Najdeblji duž Save, od Siska do Županje. Temperatura će ujutro biti 2, 3 stupnja u minusu, a poslijepodne samo u blagom plusu.

  Na Jadranu, na sjeveru novi tjedan počinje promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, te uglavnom suho. U Dalmaciji oblačnije, povremeno uz kišu koja će u utorak, na jugu, biti obilnija! Duž većine obale će puhati bura, samo južnije od Splita jugo.

  Dakle, ušli smo u hladnije razdoblje u kojemu će temperatura biti primjerenija dobu godine, i u stvari nema naznaka za neko jače zatopljenje idućih 7, 8 dana. Zima se vratila, bit će i još snijega…

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori