KAportal Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije ponovo 30. svibanj - to je bio do 2008. no u Županiji se opet predomislili | Karlovački informativni web portal

Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije ponovo 30. svibanj – to je bio do 2008. no u Županiji se opet predomislili

Baš kao što je svojevremeno i bio, 30. svibanj ponovo će postati Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije.

Odluka će se pred županijskim vijećnicima naći na sjednici Skupštine u četvrtak, i to na inicijativu niza udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nekadašnji Dan državnosti, 30. svibanj, već je u listopadu 2007. bio proglašen Danom hrvatskih branitelja Karlovačke županije, no odluku je tadašnji saziv Županijske skupštine promijenio nepunih godinu dana poslije, u srpnju 2008., pa ga “premjestio” s 30. svibnja na 5. kolovoz, državni praznik, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Obilježen je tako 30. svibnja samo jednom, na Vunskom polju u Karlovcu.

  • – Kako se 5. kolovoza obilježava kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, predlaže se dodano proglasiti Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije radi trajnog prisjećanja na žrtvu i hrabrost hrvatskih branitelja, kao i prigodnog obilježavanja na regionalnoj razini, stoji u obrazloženju prijedloga o novom-starom datumu Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije.

    KAportal.hr

  • Odgovori