KAportal Na Dubovac u Nacionalno svetište sv. Josipa hodočastili vjernici iz Međimurja, Like, Zagorja... | Karlovački informativni web portal

Na Dubovac u Nacionalno svetište sv. Josipa hodočastili vjernici iz Međimurja, Like, Zagorja…

Župni pjevači i članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća Svetog Jurja u Trnju iz Međimurja sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik vlč. Darko Kelemenić, a propovijedao im je domaćin mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta. Međimurci su još sudjelovali u sakramentu pomirenja koje im je udjeljivao dr. Vlado Mikšić, supsidijar i ispovjednik Svetišta te u pobožnosti kao i upoznavanju povijesti štovanja svetog Josipa i gradnje Josipova svetišta.

Nakon Međimurca skupina od 40 hodočasnika iz tri župe Gospićko-senjske biskupije: Klanac, Aleksinica i Donje Pazarište došli su zamoliti svetog Josipa zagovor sa svojim župnikom vlč Ivicom Milošem koji je u Knjigu hodočasnika zapisao: Poznavajući svoje župljane uvjeren sam da su oduševljeni, kao i ja, osobito s onim što smo čuli i vidjeli.“

Članovi dječjeg vrtića “Sveta Mala Terezija” iz Strmca pored Samobora, njih 40-ak molili su svetog Josipa za zagovor i zahvaljivali za domovinu Hrvatsku na misnom slavlju kojima su se pridružili članovi molitvene zajednice “Gospin plašt”. Ovi su molitelji došli prikazati svetu misu u Josipovo svetište za svog člana Josipa kao rođendanski dar. Taj su mu dar otkrili i darovali neposredno prije misnog slavlja.

  • Na spomenutom misnom slavlju dvoje karlovačke djece primilo je sakrament krštenja i uvedeno u zajednicu vjernika Katoličke crkve, zaogrnut molitvom članova svojih obitelji. Misno je slavlje animirao pjevanjem i sviranjem župni dječji zbor “Josipove pahuljice” pod ravnanjem s. Blandine. Uz prvopričesnike posebnu ljepotu liturgije davali su mali svirači, Fran Mikša na saksofonu, Petra Svetic Radočaj na violini i njena sestra Monika na gitari.

    Dodajmo ovome da su istog dana na jutarnjoj misi sudjelovali članovi hrvatske Udruge za beatifikaciju carice Zite slaveći Gospodina na hrvatskom i njemačkom jeziku.

    KAportal.hr

  • Odgovori