CRNA KRONIKA – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 18 Jul 2018 10:03:48 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Kod Ogulinke u kući nađene četiri stabljike marihuane, a pet kilograma duhana kod vozača u Plaškom – Oboje zaradili kaznene prijave http://kaportal.rtl.hr/kod-ogulinke-u-kuci-nadene-cetiri-stabljike-marihuane-a-pet-kilograma-duhana-kod-vozaca-u-plaskom-oboje-zaradili-kaznene-prijave/ http://kaportal.rtl.hr/kod-ogulinke-u-kuci-nadene-cetiri-stabljike-marihuane-a-pet-kilograma-duhana-kod-vozaca-u-plaskom-oboje-zaradili-kaznene-prijave/#respond Wed, 18 Jul 2018 06:17:31 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331327 Policija je jučer u kući Ogulinke pronašla četiri stabljike marihuane, a u autu muškarca u Plaškom pet kilograma ilegalnog duhana. Oboje su zaradili kaznene prijave: ona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, on zbog nedozvoljene trgovine. – Policijski službenici Policijske postaje Ogulin su temeljem operativnih saznanja u kući 44-godišnjakinje u Ogulinu pronašli četiri zasađene biljke …

Objava Kod Ogulinke u kući nađene četiri stabljike marihuane, a pet kilograma duhana kod vozača u Plaškom – Oboje zaradili kaznene prijave pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Policija je jučer u kući Ogulinke pronašla četiri stabljike marihuane, a u autu muškarca u Plaškom pet kilograma ilegalnog duhana. Oboje su zaradili kaznene prijave: ona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, on zbog nedozvoljene trgovine.

– Policijski službenici Policijske postaje Ogulin su temeljem operativnih saznanja u kući 44-godišnjakinje u Ogulinu pronašli četiri zasađene biljke nalik na indijsku konoplju tipa marihuana, visine od 32 do 105 centimetara. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 44-godišnjakinje će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava, priopćila je PU karlovačka.

U obližnjem Plaškom, ali u autu, kod muškarca je, pak, nađeno pet kilograma ilegalnog duhana.

– Jučer su policijski službenici na području Plaškog u osobnom automobilu riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak pronašli više od pet kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica. Protiv 38-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava, izvijestila je policija.

KAportal.hr

Objava Kod Ogulinke u kući nađene četiri stabljike marihuane, a pet kilograma duhana kod vozača u Plaškom – Oboje zaradili kaznene prijave pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kod-ogulinke-u-kuci-nadene-cetiri-stabljike-marihuane-a-pet-kilograma-duhana-kod-vozaca-u-plaskom-oboje-zaradili-kaznene-prijave/feed/ 0
Traže se očevici prometne nesreće kraj Banijanskog mosta danas u 17 sati – vozačica oborila dijete na biciklu pa pobjegla http://kaportal.rtl.hr/traze-se-ocevici-prometne-nesrece-kraj-banijanskog-mosta-danas-u-17-sati-vozacica-oborila-dijete-na-biciklu-pa-pobjegla/ http://kaportal.rtl.hr/traze-se-ocevici-prometne-nesrece-kraj-banijanskog-mosta-danas-u-17-sati-vozacica-oborila-dijete-na-biciklu-pa-pobjegla/#respond Tue, 17 Jul 2018 16:13:25 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331211 Traže se očevici prometne nesreće koja se danas oko 17 sati dogodila na pješačkom prijelazu prije Banijanskog mosta u smjeru Banije. Na dijete koje se preko pješačkog prijelaza kretalo na biciklu naletjela je vozačica, koja je navodo u tom trenutku tipkala na mobitel. Nakon nesreće ona je bez zaustavljanja nastavila vožnju. Dijete je prošlo bez …

Objava Traže se očevici prometne nesreće kraj Banijanskog mosta danas u 17 sati – vozačica oborila dijete na biciklu pa pobjegla pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – arhiva KAportala

Traže se očevici prometne nesreće koja se danas oko 17 sati dogodila na pješačkom prijelazu prije Banijanskog mosta u smjeru Banije. Na dijete koje se preko pješačkog prijelaza kretalo na biciklu naletjela je vozačica, koja je navodo u tom trenutku tipkala na mobitel. Nakon nesreće ona je bez zaustavljanja nastavila vožnju.

Dijete je prošlo bez težih ozljeda, samo s natučenjima i u šoku je, javila nam je djetetova majka. Vozilo je manje, crne je boje i s početnim brojem registracije “3”. Sve korisne informacije mogu se dojaviti na broj 091/2302084 ili policiji na 192.

KAportal.hr

Objava Traže se očevici prometne nesreće kraj Banijanskog mosta danas u 17 sati – vozačica oborila dijete na biciklu pa pobjegla pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/traze-se-ocevici-prometne-nesrece-kraj-banijanskog-mosta-danas-u-17-sati-vozacica-oborila-dijete-na-biciklu-pa-pobjegla/feed/ 0
Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/ http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/#respond Tue, 17 Jul 2018 12:38:16 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331059 U slijetanju vozila s autoceste danas oko podneva jedna osoba je smrtno stradala, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila na 18. kilometru autoceste iz pravca Zagreba u smjeru Karlovca – Između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u oba smjera vozi se otežano u kolonama dugim oko 5 km, zbog prometne nesreće na 17. +950 km. …

Objava Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

U slijetanju vozila s autoceste danas oko podneva jedna osoba je smrtno stradala, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila na 18. kilometru autoceste iz pravca Zagreba u smjeru Karlovca

– Između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u oba smjera vozi se otežano u kolonama dugim oko 5 km, zbog prometne nesreće na 17. +950 km. Korisnike molimo za strpljenje – javlja HAK.

KAportal.hr

Objava Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/feed/ 0
U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/ http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/#respond Tue, 17 Jul 2018 06:04:42 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331020 Bez svojih bicikala ostali su 39-godišnjak i 36-godišnjakinja iz Duge Rese, a nakon što je nepoznati lopov posjetio stambenu zgradu i dvorište oštećenih. Ukupna vrijednost bicikala je veća od četiri tisuće kuna. – U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i …

Objava U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Bez svojih bicikala ostali su 39-godišnjak i 36-godišnjakinja iz Duge Rese, a nakon što je nepoznati lopov posjetio stambenu zgradu i dvorište oštećenih. Ukupna vrijednost bicikala je veća od četiri tisuće kuna.

– U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, dodaju u policiji.

KAportal.hr

Objava U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/feed/ 0
Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/ http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/#respond Mon, 16 Jul 2018 07:01:24 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330948 Zbog vožnje u pijanom stanju i to za vrijeme dok mu je dozvola već oduzeta, pred Prekršajnim sudom će odgovarati 43-godišnjak. On je jučer oko 20 sati zaustavljen u Grabovcu kod Rakovice, pa su policajci utvrdili da vozi sa čak 2,25 promila alkohola u krvi, ali i da već ima “zabranu”. – Vozač je doveden u …

Objava Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Zaustavljen je u Grabovcu

Zbog vožnje u pijanom stanju i to za vrijeme dok mu je dozvola već oduzeta, pred Prekršajnim sudom će odgovarati 43-godišnjak.

On je jučer oko 20 sati zaustavljen u Grabovcu kod Rakovice, pa su policajci utvrdili da vozi sa čak 2,25 promila alkohola u krvi, ali i da već ima “zabranu”.

– Vozač je doveden u prostorije policije te će uz optužni prijedlog biti doveden na sud, kažu u policiji.

KAportal.hr

Objava Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/feed/ 0
Jučerašnja proslava za neke je bila “prevatrena” – priveden Karlovčanin koji je na javnom skupu slavio pucanjem iz pištolja http://kaportal.rtl.hr/jucerasnja-proslava-za-neke-je-bila-i-malo-prevatrena-priveden-karlovcanin-koji-je-u-masi-slavio-pucanjem-iz-pistolja/ http://kaportal.rtl.hr/jucerasnja-proslava-za-neke-je-bila-i-malo-prevatrena-priveden-karlovcanin-koji-je-u-masi-slavio-pucanjem-iz-pistolja/#respond Mon, 16 Jul 2018 06:27:50 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330944 Iako je reprezentacija Hrvatske izgubila u finalu, proslava svjetskog srebra bila je itekako vatrena, a za neke možda i “prevatrena” pa je posla imala i policija. Jučer je, naime, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u Karlovcu, u gradskoj četvrti Zvijezda, 44-godišnjak narušavao javni red i mir tako što je iz vatrenog oružja. Policija navodi da je …

Objava Jučerašnja proslava za neke je bila “prevatrena” – priveden Karlovčanin koji je na javnom skupu slavio pucanjem iz pištolja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Iako je reprezentacija Hrvatske izgubila u finalu, proslava svjetskog srebra bila je itekako vatrena, a za neke možda i “prevatrena” pa je posla imala i policija.

Jučer je, naime, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u Karlovcu, u gradskoj četvrti Zvijezda, 44-godišnjak narušavao javni red i mir tako što je iz vatrenog oružja.

Policija navodi da je u zrak ispalio više hitaca ali i da ima, odnosno posjeduje dozvolu za držanje i nošenje.

– Osoba je dovedena u prostorije policije te će protiv njega zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o oružju i Zakona o javnim okupljanjima biti podnesen optužni prijedlog, kažu u policiji.

KAportal.hr

Objava Jučerašnja proslava za neke je bila “prevatrena” – priveden Karlovčanin koji je na javnom skupu slavio pucanjem iz pištolja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/jucerasnja-proslava-za-neke-je-bila-i-malo-prevatrena-priveden-karlovcanin-koji-je-u-masi-slavio-pucanjem-iz-pistolja/feed/ 0
Kod Slunja nastradala putnica na motociklu – njezin partner potegao gas pa izazvao sudar http://kaportal.rtl.hr/kod-slunja-nastradala-putnica-na-motociklu-njezin-partner-potegao-gas-pa-izazvao-sudar/ http://kaportal.rtl.hr/kod-slunja-nastradala-putnica-na-motociklu-njezin-partner-potegao-gas-pa-izazvao-sudar/#respond Sun, 15 Jul 2018 08:39:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330804 Bez prometnih nesreća, nažalost, jučer nije prošla niti Državna cesta D-1 a uzrok nesreće je ponovo prebrza vožnja. Jučer u 16.10 sati u Donjem Nikšiću kod Slunja prebrzo je vozio 37-godišnji motociklist u smjeru Zagreba. – Zbog neprilagođene brzine, prednjim dijelom motocikla udario je u stražnji dio osobnog automobila, kojim je u istom smjeru upravljao …

Objava Kod Slunja nastradala putnica na motociklu – njezin partner potegao gas pa izazvao sudar pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Bez prometnih nesreća, nažalost, jučer nije prošla niti Državna cesta D-1 a uzrok nesreće je ponovo prebrza vožnja.

Jučer u 16.10 sati u Donjem Nikšiću kod Slunja prebrzo je vozio 37-godišnji motociklist u smjeru Zagreba.

– Zbog neprilagođene brzine, prednjim dijelom motocikla udario je u stražnji dio osobnog automobila, kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnjak. U prometnoj nesreći 50-godišnja putnica na motociklu zadobila je teške tjelesne ozlijede. Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navode u policiji.

KAportal.hr

Objava Kod Slunja nastradala putnica na motociklu – njezin partner potegao gas pa izazvao sudar pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kod-slunja-nastradala-putnica-na-motociklu-njezin-partner-potegao-gas-pa-izazvao-sudar/feed/ 0
Jurnjava po autocesti ponovo dovela do žestokih sudara i slijetanja – više ozlijeđenih kod Bosiljeva i Josipdola http://kaportal.rtl.hr/jurnjava-po-autocesti-ponovo-dovela-do-zestokih-sudara-vise-ozlijedenih-kod-bosiljeva-i-josipdola/ http://kaportal.rtl.hr/jurnjava-po-autocesti-ponovo-dovela-do-zestokih-sudara-vise-ozlijedenih-kod-bosiljeva-i-josipdola/#respond Sun, 15 Jul 2018 06:50:36 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330796 Velika frekvencija prometa i gužve na autocestama ponovo su doveli i do većeg broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Jučer je u Bosiljevu u ranim jutarnjim satima 22-godišnji Čeh jurio po autocesti te zbog brzine prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 50-godišnjakinja državljanka Slovenije. Njeno je vozilo od jačine udarca …

Objava Jurnjava po autocesti ponovo dovela do žestokih sudara i slijetanja – više ozlijeđenih kod Bosiljeva i Josipdola pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Velika frekvencija prometa i gužve na autocestama ponovo su doveli i do većeg broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

Jučer je u Bosiljevu u ranim jutarnjim satima 22-godišnji Čeh jurio po autocesti te zbog brzine prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 50-godišnjakinja državljanka Slovenije. Njeno je vozilo od jačine udarca odbačeno unaprijed te je udarilo u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 30-godišnjak.

– U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je 18-godišnji putnik iz osobnog automobila čeških registarskih oznaka, dok je 22-godišnji vozač navedenog vozila lakše ozlijeđen. Protiv 22-godišnjeg vozača bit će proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

– Istoga dana u 13,25 sati u Josipdolu, dogodila se prometna nesreća na način da je 60-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,98 promila alkohola vozio autocestom A-1 u smjeru juga. Dolaskom na 91. kilometar autoceste, zbog neprilagođene brzine sletio je van kolnika i udario u zemljanu uzvisinu gdje se zaustavio. U prometnoj nesreći navedeni vozač zadobio je teške tjelesne ozlijede, a protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz PU karlovačke.

KAportal.hr

Objava Jurnjava po autocesti ponovo dovela do žestokih sudara i slijetanja – više ozlijeđenih kod Bosiljeva i Josipdola pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/jurnjava-po-autocesti-ponovo-dovela-do-zestokih-sudara-vise-ozlijedenih-kod-bosiljeva-i-josipdola/feed/ 0
Provalnik kojega je na svojem kućnom pragu upucao djedica iz Donjih Stativa evidentirani je nasilnik – sud ga oslobodio kazne jer je mrtav http://kaportal.rtl.hr/provalnik-kojega-je-na-svojem-kucnom-pragu-upucao-djedica-iz-donjih-stativa-evidentirani-je-nasilnik-sud-ga-oslobodio-kazne-jer-je-mrtav/ http://kaportal.rtl.hr/provalnik-kojega-je-na-svojem-kucnom-pragu-upucao-djedica-iz-donjih-stativa-evidentirani-je-nasilnik-sud-ga-oslobodio-kazne-jer-je-mrtav/#respond Sat, 14 Jul 2018 18:33:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330745 Tihomir M., 25-godišnji mladić kojega je kao provalnika u svoju kuću upucao 82-godišnjak iz Donjih Stativa evidentirani je obiteljski nasilnik. Prekršajni sud u Dugoj Resi još u 2015. godini odredio mu je zbog toga 900 kuna kazne. Kako je mladić u međuvremenu preminuo, taj postupak izvršenja novčane kazne i formalno je prekinut. -U tijeku postupka …

Objava Provalnik kojega je na svojem kućnom pragu upucao djedica iz Donjih Stativa evidentirani je nasilnik – sud ga oslobodio kazne jer je mrtav pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Tihomir M., 25-godišnji mladić kojega je kao provalnika u svoju kuću upucao 82-godišnjak iz Donjih Stativa evidentirani je obiteljski nasilnik. Prekršajni sud u Dugoj Resi još u 2015. godini odredio mu je zbog toga 900 kuna kazne. Kako je mladić u međuvremenu preminuo, taj postupak izvršenja novčane kazne i formalno je prekinut.

-U tijeku postupka izvršenja utvrđeno je da je osuđenik umro dana 18. lipnja 2018.godine. Prekršajnim zakonom je propisano da će se nakon smrti osueđenika postupak izvršenja prekršajno-pravnih sankcija obustaviti, zaključio je Prekršajni sud u Dugoj Resi.

KAportal.hr

Objava Provalnik kojega je na svojem kućnom pragu upucao djedica iz Donjih Stativa evidentirani je nasilnik – sud ga oslobodio kazne jer je mrtav pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/provalnik-kojega-je-na-svojem-kucnom-pragu-upucao-djedica-iz-donjih-stativa-evidentirani-je-nasilnik-sud-ga-oslobodio-kazne-jer-je-mrtav/feed/ 0
Mladi Zagrepčanin prodavao duhan na Mekušanskoj cesti – ostao bez njega, zaradio kaznenu prijavu http://kaportal.rtl.hr/mladi-zagrepcanin-prodavao-duhan-na-mekusanskoj-cesti-ostao-bez-njega-zaradio-kaznenu-prijavu/ http://kaportal.rtl.hr/mladi-zagrepcanin-prodavao-duhan-na-mekusanskoj-cesti-ostao-bez-njega-zaradio-kaznenu-prijavu/#respond Sat, 14 Jul 2018 06:29:02 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330705 Dok je na Mekušanskoj cesti prodavao duhan, 22-godišnjaka iz Zagreba je primjetila policija, pa će sada, osim što mu je oduzeto više kilograma duhana, svoj biznis morati opravdavati i pred Državnim odvjetništvom koje je od policije dobilo kaznenu prijavu. Policija traži lopova koji je iz šume 71-godišnjaka iz Saborskog ukrao oko 150 kubika ogrjevnog drveta …

Objava Mladi Zagrepčanin prodavao duhan na Mekušanskoj cesti – ostao bez njega, zaradio kaznenu prijavu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Dok je na Mekušanskoj cesti prodavao duhan, 22-godišnjaka iz Zagreba je primjetila policija, pa će sada, osim što mu je oduzeto više kilograma duhana, svoj biznis morati opravdavati i pred Državnim odvjetništvom koje je od policije dobilo kaznenu prijavu.

Policija traži lopova koji je iz šume 71-godišnjaka iz Saborskog ukrao oko 150 kubika ogrjevnog drveta vrijednih oko deset tisuća kuna, navodi se u policijskom priopćenju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je devet kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Slunj i Ogulin) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.

KAportal.hr

Objava Mladi Zagrepčanin prodavao duhan na Mekušanskoj cesti – ostao bez njega, zaradio kaznenu prijavu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/mladi-zagrepcanin-prodavao-duhan-na-mekusanskoj-cesti-ostao-bez-njega-zaradio-kaznenu-prijavu/feed/ 0