KAportal Slunjski gradonačelnik Katić otvorio Coca-Colino vježbalište, pa ga odmah i isprobao | Karlovački informativni web portal

Slunjski gradonačelnik Katić otvorio Coca-Colino vježbalište, pa ga odmah i isprobao

slunj-igraliste_145Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Slunjani osvojili u sklopu Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta “Pokret za radost” otvoeno je danas u Slunju. Jedna je to od ukupno deset aktivnih zona koje tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska namjerava urediti do kraja 2016. diljem Hrvatske. O mjestima uređenja odlučivali su sami građani na mrežnoj stranici projekta na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova.

Čestitam Slunju i Slunjanima na trudu i angažmanu kojim su se izborili za svoju aktivnu zonu te podržali ovaj projekt. Želja nam je s pomoću njega obogaćivanjem sadržaja unaprijediti kvalitetu života u lokalnim zajednicama te nam je drago da su nas u tome nastojanju podržali i partneri koji su prepoznali njegovu vrijednost. Iznimno zanimanje građana koje je projekt pobudio od samoga početka pokazuje nam da smo na dobrome putu te nam je i dodatan poticaj da s projektom nastavimo i sljedeće godine, kad je u planu uređenje novih deset aktivnih zona – izjavio je na otvorenju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.

Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja se aktivne zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

 • Zahvaljujem tvrtki Coca-Cola na pokretanju ove vrijedne inicijative koja je u razmjerno kratkome razdoblju iznjedrila zajedništvo među stanovnicima svih lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Također, zahvaljujem i čestitam Slunjanima koji su svojom upornošću, odlučnošću i željom za podizanje kvalitete života u svojoj zajednici ostvarili ovaj uspjeh. Projekti poput ovoga vrijedan su doprinos svakoj sredini, a odziv građana pokazuje i da su prepoznati kao vrijedni i korisni. Nadam se da će ovakvih inicijativa biti u budućnosti i više na radost svih stanovnika našega društva. rekao je slunjski gradonačelnik Jure Katić.

  Otvorenju je nazočio i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba pokazavši nekoliko vježba na novopostavljenim spravama izrazivši ujedno zadovoljstvo što je dijelom ovoga projekta. „Osim brojnih koristi koji ima za tjelesno zdravlje, ovaj je projekt utoliko važan jer ostaje u trajnome vlasništvu lokalnim zajednicama te na korištenje njihovim stanovnicima. Vjerujem da će i Slunjani prepoznati njegovu vrijednost te da će ova aktivna zona postati mjesto okupljanja i aktivnoga provođenja njihova slobodnoga vremena.“

  Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

  Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.

  Uz Slunjane i Drnišane, u čijim su gradovima otvorene, za uređenje su se aktivnih zona izborili i Kostajničani, Vrgorčani, Crešani, Imoćani, Višani, Komižani, Pleterničani i Kninjani te otvaranje novih aktivnih zona slijedi u idućemu razdoblju.

  KAportal.hr

 • Odgovori