KAportal Javni natječaj samo predstava za javnost: Čistoća, kao što se već odavno znalo, dobila direktoricu - Josipu Škrtić Pucarević | Karlovački informativni web portal

Javni natječaj samo predstava za javnost: Čistoća, kao što se već odavno znalo, dobila direktoricu – Josipu Škrtić Pucarević

foto ilustracija

Nakon Zelenila i Gradske toplane, i treću gradsku tvrtku iduće će četiri godine voditi direktorica – na čelu Čistoće bit će Josipa Škrtić Pucarević.

Višemjesečna nagađanja da će upravo ova diplomirana pravnica, sadašnja direktorica Komunalnog Duga Resa, biti nasljednica Damira Jakšića, i formalno su potvrđena danas, odlukom Nadzornog odbora Čistoće. Još jednom se pokazalo da su javni natječaji samo formalnost koju treba zadovoljiti a da nema ni govora o transparantnosti pri zapošljavanju u javnom sektoru, pogotovo kad se tiče ovih čelnih pozicija koje i same po sebi jesu – političke.

To su nažalost, odavno spoznali i sami građani, potencijalni kandidati pa su tako i na natječaj za direktora Čistoće pristigle samo dvije prijave. Jedna nove direktorice koja je već unaprijed predodređena da to i postane, te druga bivšeg gradskog vijećnika i kandidata za gradonačelnika Nikole Badovinca koji se javio praktički samo zato da pokaže da natječaj sam po sebi nije transparentan.

 • – Poslije uvida u prijave kandidata, kao i programe za četverogodišnje razdoblje koje su kandidati bili obvezni priložiti, NO odbor je donio odluku o imenovanju Josipe Škrtić Pucarević, dipl.iur., za direktoricu Čistoće na mandat od četiri godine, poručili su iz Čistoće.

  Nova direktorica u tvrtki počinje raditi u ponedjeljak.

  KAportal.hr

 • 10 komentara

  1. Jedva čekam na Vijeću postavit pitanje kao zamjenu za prijemni ispit koji se očito nikad ne provodi od strane Grada i fiktivnog natječaja.
   Obično taj ispit padnu…

  2. Javna je tajna da odabrani kandidati i odabrani pročelnici dobiju pitanja i odgovore unaprijed. A ostali dobiju pitanja iz Ustava koja ne bi mogli odgovoriti ni ustavni suci. Istina da ti jadni kandidati nemaju položen ni državni ispit jer to po zakonu ne trebaju pa su sigurno diskriminirani.
   Na usmenom dijelu sa odabranim kandidatima razgovaraju o vremenu i stranačkoj stezi, a neke pitaju i o mami i tati.

   Vaša pitanja o tome samo pokazuju koliko su oni besramni, lažni i politički korumpirani.

  3. Ma bravo.Javni natječaji, javna sprdačina. EDIT

  4. A na kojoj poziciji ostaje bivši direktor Damir Jakšić ?
   Sa čime je kupio mjesto ?

   • Za razliku od ostalih HSP -HDZ uhljeba u Čistoći gospodin Jakšić je završio FER. Možda je za moj ukus upravljanja malo arogantan i napuhan ali za razliku od većine u Čistoći ima znanja i vještina.
    Zaboravio sam uhljebe iz razdoblja DC i Ministra. Za par godina tamo će uhljebiti i ministrante.

  5. Svi u Karlovcu drhte od Petračićevih pitanja jednakom snagom kao i od usluga upravljanja stambenim zgradama kojima se njehova firma bavi,

  6. Hoće li nam se Mandić još jednom ispričati radi stranačkog kadroviranja ili dati ostavku zbog nemoći da se odupre stranačkoj strukturi (čitaj Jeiiću) kadroviranja.
   Daleko poštenije bi bilo da se direktori postavljaju od strane skupština društava (čitaj gradonačelnika) pa neka skupa s njime i lete kada puknu na izborima.

  7. Neka pitanja:
   1. Jls koja ima 11 članova predstavničkog tijela ima od _______________ do _________________ stanovnika.
   2. Koje su teške povrede službene dužnosti? Zaokružiti.
   3. Opći uvjeti za prijam u službu!
   4. kada se upravni postupka pokreće po službenoj dužnosti?
   5. kada se izjava stranke uzima kao dokazano sredstvo u postupku?
   6. Kada se upravni postupak može riješiti neposrednim rješavanjem?
   7. Kada se obavlja osobna dostava?
   8. U kojem dijelu rješenje se upisuje propis o nadležnosti?
   9. Na koji se način razvrstavaju pismena?
   10. Što je klasa, a što urbroj?
   11 Tko obavlja nadzor nad provedbom Zakona o lokalnim porezima?
   12. Koji nisu porezi jedinice lokalne samouprave? zaokružiti.
   13. Jedinica lokalne samouprave obvezna je uvesti i naplaćivati ______________________________ .
   14. Tko nadzire ukupno materijalno i financijsko poslovanje općine? (Predstavničko tijelo)
   15. ___________________ su osobe koje obavljaju pomoćno-tehničke poslove. (namještenici)
   ____________________ su osobe koje obavljaju opće, administrativne, financijsko-planske, računovodstvene, informatičke i druge stručne poslove. (službenici)
   16.Voditelj zbirki osobnih podataka koji zapošljavaju do ______ zaposlenika i voditelji zbirki osobnih podataka koji su imenovali službenika za zaštitu osobnih podataka i o tome izvijestili Agenciju za zaštitu osobnih podataka, nisu obvezni u Središnji registar dostaviti evidencije za zbirke osobnih podataka koje vode na temelju propisa iz područja radnog prava, ako se podaci iz zbirke osobnih podataka ne iznose iz Republike Hrvatske.
   17. Nabroji barem 5 temeljnih informacija o zbirci osobnih podataka za svaku zbirku osobnih podataka koju vodi, uspostavlja i vodi evidenciju voditelj zbirke podataka.
   18.
   Protiv pojedinačnih akata predstavničkog tijela i općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana kojima se rješava o pravima, obvezama i pravnim interesima fizičkih i pravnih osoba, ako posebnim zakonom nije drukčije propisano, ne može se izjaviti žalba, već se može pokrenuti _______________ .

  8. Inače, pitanja su sa jednog testiranja za referenta u ministarstvu uprave. Bilo je kandidata sa stopostotnim odgovorima.

  9. Čekajte malo.
   Sad tek vidim ovaj tekst.
   http://kaportal.rtl.hr/dugoresko-komunalno-dobilo-novog-direktora-gradsku-tvrtku-problemima-pokusat-ce-izvuci-ivan-klokocki/
   Znači, ova je upropastila Čistoću u Duga Resi, a sada ju stave na čelo Čistoće u Karlovcu?

  Odgovori