KAportal Čistka u policijskim redovima: Na odlasku načelnik karlovačke policije Tomislav Kotić i šefovi svih postaja | Karlovački informativni web portal

Čistka u policijskim redovima: Na odlasku načelnik karlovačke policije Tomislav Kotić i šefovi svih postaja

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u rujnu će početi s procesom postavljanja novih kadrova na svim najvažnijim funkcijama u policiji, a pripreme za veliku kadrovsku smjenu u MUP-u već su počele, doznaje Jutarnji list, pozivajući se na neslužbeni izvor iz MUP-a.

Interni oglas za 19 načelnika policijskih postaja, dva zamjenika glavnog ravnatelja policije te tri od četiri načelnika uprava u Ravnateljstvu policije koji imaju status pomoćnika glavnog ravnatelja, kao i za načelnike policijskih postaja po svim policijskim upravama raspisat će 24. srpnja.

Prema neslužbenim izvorima Jutarnjeg lista, glavni kadrovik ministra Božinovića trebao bi biti iskusni policajac Dubravko Novak koji ima bogatu policijsku karijeru, vodio je više policijskih uprava, a 2012. godine, u mandatu SDP-ova Ranka Ostojića, s mjesta tajnika kabineta ministra bio je sklonjen u Visoku policijsku školu gdje je imenovan voditeljem projekata.

 • Za PU karlovačku to bi trebalo značiti smjenu načelnika Tomislava Kotića, kao i vodećih ljudi svih postaja: Damira Brckovića iz PP Karlovac, Saše Lenarda iz Postaje prometne policije Karlovac, Ivana Špehara iz PP Duga Resa, Dražena Lipošćaka iz Ogulina, Darka Belića iz Ozlja, Nenada Katića iz Slunja, Ivana Kalića iz Vojnića te Željka Magdića iz Postaje granične policije Maljevac Željka Magdića.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. Prijatelj u Slunju stao nasuprot pekare da kupi kruh i policija mu odmah napisala kaznu za parkiranje.I to po nalogu nacelnika,tako su mu rekli policajci bez obzira sto nije ugrozavao promet.moram mu poslati link da ode Katic

   • Ja bih ipak pohvalio Katica iz PP Slunj jer je maknuo patrole sa radarima iz Grabovca i Slunja na D1 jer su tamo bili valjda non stop i napisali kazni za bar 2 milijuna kuna. Druga je stvar sto policija okrece glavu kad kraj njih prolaze oni za koje znaju da su pijani i da nemaju vozacku.

  2. Ha, ovo objaviti prije Kekićke sa RM je vijest.

  3. Dubravko Novak sklonjen je u Visoku policijsku školu kao voditelj projekata u vrijeme ministarskog mandata Ranka Ostojića. Prije toga bio je tajnik kabineta ministra dok je na čelu MUP-a bio Tomislav Karamarko.

   Prije nego što je sklonjen, Novak, po struci veterinar, imao je vrlo dinamičnu karijeru u policiji. Počeo ju je 1993. godine u bjelovarsko-bilogorskoj policiji kao zamjenik načelnika Uprave. Nakon toga je prešao u Specijalnu policiju. U ministarskom mandatu SDP-ova Šime Lučina Novak je bio premješten u Gospić, na čelo Policijske uprave ličke, i to u vrijeme kad je ubijen Milan Levar, svjedok ratnih zločina koje su počinile hrvatske oružane snage. Nakon toga je vraćen u MUP. U dva je navrata bio zamjenik načelnika PU zagrebačke, načelnik Ureda ravnatelja policije. Uz sve to, Novak je osnivač i voditelj Centra za obuku vodiča i policijskih pasa.

   Zanimljiva osoba iz doba gospodina Jarnjaka i družine. Još je i veterinar. Nakon abdomenalnog kirurga koji je bio ministar ovo je za mene iznenađenje. Centar za obuku pasa su uništili uvozom mađarskih pasa ako se dobro sjećam. U to vrijeme uvozili su i konje za ophodnju granice. Pola konja je završilo u klaonicama, a pola u konjičkim klubovima.Bila su to vremena ponosa i slave.

  4. Ajd ne prschajte Policija korektno obavlja svoj posao. Jes da su me par puta opleli po šatovflinu ali sam sam kriv, nisam bio svezan i lajo u telefon.

  Odgovori