KAportal Četiri žene napale policajce braneći svog ukućana od uhićenja - djelatnik Hitne ga je oborio, a onda su mu stavili lisice | Karlovački informativni web portal

Četiri žene napale policajce braneći svog ukućana od uhićenja – djelatnik Hitne ga je oborio, a onda su mu stavili lisice

foto ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv četiri žene, A.A.(25), J.V.(25), J.U.(34) te K.U.(54) jer su braneći muškarca od uhićenja napali policajce.

Terete ih da su 19. kolovoza prošle godine oko 19.30 sati u Oštarijama trojicu policajaca PP Ogulin “odgurivale svojim tijelima, te skakale po njima”, uslijed čega je jedan policajac pao na pod, a druga dvojica ipak uspjela uhititi muškarca kojega su branile. Tužiteljstvo smatra da su počinile kazneno djelo protiv javnog reda – prisilom prema službenoj osobi u pokušaju, te traže uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

Prvookrivljena kaže da je taman došla s mora kada su im lupali po vratima, razbili prozore a onda upali u kuću, ne policija, već njih petorica s kojima su bili u zavadi. Onda su, kaže, po njima počeli udarati šipkama. To je vidio njezin muž, pa je počeo plakati i čupati se od muke, a policajci su sve to krivo shvatili misleći da napada njih. Slične verzije imaju i druge osumnjičene, tvrdeći da su policajci tukli čovjeka kojega su došli uhititi.

 • Policajci su pregledani u ogulinskoj bolnici gdje je utvrđeno da su dvojica zadobila lakše tjelesne ozljede. I oni su dali iskaz o događaju.

  Po dolasku na mjesto događaja u dvorištu su zatekli mlađu zakrvavljenu žensku osobu koja je u naručju držala dijete i ona im je rekla da su J. i njegovi sinovi napali nju i druge ženske osobe koje su se nalazile u kući, a kada su ušli u kuću zamijetili su da su na kući porazbijana ulazna vrata, kao i prozori, a i namještaj, dok se u prostoru kuhinje nalazilo više ženskih osoba s vidljivim ozljedama i krvi po odjeći i veći broj djece za koju nisu bili sigurni jesu li su bila ozlijeđena, ali im je odjeća bila krvava s obzirom da su bili u kontaktu s ozlijeđenim ženskim osobama. Zatim su pozvali hitnu pomoć.

  Kada je u kuću ušao M. A., a kojeg je prepoznao jedan policajac obzirom da ga je u više navrata sankcionirao po prometnim prekršajima, on je odmah po ulasku u kuću počeo vikati, vrijeđati i psovati djelatnike hitne i policije, te prijetiti prvo djelatnicima hitne medicinske pomoći da će ih ubiti i zaklati i da izađu van iz kuće, a zatim je počeo govoriti policijskim službenicima da će ih ubiti i da ne rade svoj posao.

  Policijski službenik obratio mu se i rekao mu da se prestane tako ponašati na što je on zaprijetio policajcu rekavši da će ga ubiti i da će mu uzeti pištolj i sve ih pobiti, te je podignute ruke krenuo prema njemu, na što je reagirao djelatnik hitne te ga s leđa povukao prema sebi, uslijed čega su zajedno pali na fotelju, a u isto vrijeme su dva policajca krenula prema njima kako bi M.A.-u stavili lisice, međutim tada su sve prisutne ženske osobe i djeca skočile na njih, te su jednog policajca srušile na tlo, a on je po podizanju izvadio “pendrek” i naredio navedenim osobama da se udalje od policijskih službenika, te uz pomoć djelatnika HMP-a uspio razmaknuti sve te osobe od dvojice policajaca, nakon čega su priveli M.A.-a.

  Sve to skupa bio je epilog masovne tučnjave o kojoj je KAportal izvijestio u kolovozu. Više informacija o tom događaju možete dobiti na ovom linku.

  KAportal.hr

 • Odgovori