KAportal Četiri žene u krađu povele četvero djece: Došle po dva gulaša, a izašle s punim kolicima, pa "zaboravile" platiti | Karlovački informativni web portal

Četiri žene u krađu povele četvero djece: Došle po dva gulaša, a izašle s punim kolicima, pa “zaboravile” platiti

foto ilustracija (Pixabay.com)

Zbog krađe Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice protiv četiri Karlovčanke, 33-godišnjakinje, 21-godišnjakinje, 22-godišnjakinje te 34-godišnjakinje koje inače žive na Gazi, odnosno na Orlovcu. One su krajem svibnja 2016. godine u društvu jednog maloljetnika ušle u trgovački centar Super Konzum, te natovarile kolica robom vrijednom čak 3.524,42 kune i s njima pobjegle van, ne plativši.

Osim toga, 33-godišnjakinja je u krađu povela svoje dvoje djece, tada u dobi od 13 i 8 godina, pa je optužena i za zanemarivanje djece. Njezina kompanjonka, 21-godišnjakinja, je osumnjičena da je povela svoje dvoje još mlađe dvoje djece, trogodišnje i jednogodišnje dijete, pa je i ona optužena za zanemarivanje djece. Tužiteljstvo za njih traži zatvorske kazne, ali uvjetne, što znači da se neće primjeniti ukoliko u naredne dvije godine one ne ponove kaznena djela.

Optuženice su se branile na neobičan način. Jedna od njih kazala je da je uzela samo dva gulaša, a druga je kazala da je i ona uzela također dvije, kao i da ju na izlazu nitko ništa nije pitao. Treća je kazala da je uzela samo paket pelena i vlažnih maramica. Namjeravala je platiti, ali joj je prva, kaže, rekla da ne treba. Ona je u i parfumeriji, kažu u ODO-u, ukrala perfema vrijednih 1.800 kuna, ali ona to negira. Tvrdi da na snimci s nadzornih kamera, kojima je terete, nije ona.

  • KAportal.hr

  • Odgovori