KAportal Čak pet titula svjetskih prvaka za karlovačke pse na ogromnoj svjetskoj izložbi pasa u Leipzigu, u konkurenciji više od 30.000 pasa! | Karlovački informativni web portal

Čak pet titula svjetskih prvaka za karlovačke pse na ogromnoj svjetskoj izložbi pasa u Leipzigu, u konkurenciji više od 30.000 pasa!

Velik uspjeh postigli su karlovački uzgajivači pasa na Svjetskoj izložbi pasa WDS Leipzig 2017, na kojoj je sudjelovalo čak 30.000 pasa iz 37 zemalja svijeta. Time je ovo postala jedna od najvećih svjetskih izložbi u povijesti, a posebno je značajna bila za pasminu tornjaka, koja je nedavno službeno priznata od strane FCI – krovne svjetske kinološke organizacije te su u Leipzigu po prvi puta dodjeljivanje titule CACIB za tornjake.

Upravo karlovački tornjaci “pomeli” su konkurenciju i osvojili čak tri titule svjetskih prvaka! Prva službena prvakinja u povijesti tako je postala ženka Suki Hrvatska Dika (uzgajivači i vlasnici Josipa i Marko Vojić), a kod mužjaka Sandi Ljupkovi Tornjaci (uzgajivač i vlasnik Ljupko Marinčić), koji je ujedno proglašen i za ukupno najljepšeg psa pasmine. Ženka Erika, pak, postala je svjetska veteranska prvakinja, uzgojena od pionira pasmine Šandora Horvatka, a također u vlasništvu Josipe i Marka Vojića.

Svjetski prvak postao je i hrvatski ovčar Roberta Filipovića Bo Dalmatinski Vrisak, u kategoriji mladih pasa. Zapažene rezultate postigli su i Filipovićevi tornjaci – Ikan Dalmatinski Vrisak je najljepše štene, Tara Dalmatinski Vrisak je viceprvakinja svijeta, a Luma Dalmatinski Vrisak i Tops osvojili su četvrto mjesto u natjecanju parova.

  •  

    KAportal.hr
  • Odgovori