KAportal Brutalni obračun na stepeništu zgrade u Dugoj Resi: Pozvonio mu je na vrata tražeći svoj novac, a završio sav krvav i polomljen | Karlovački informativni web portal

Brutalni obračun na stepeništu zgrade u Dugoj Resi: Pozvonio mu je na vrata tražeći svoj novac, a završio sav krvav i polomljen

foto ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 37-godišnjeg Dugorešanina jer je teško ozlijedio svojeg tri godine starijeg sugrađanina. Drama na stepeništu jedne stambene zgrade u središtu Duge Rese dogodila se 22. svibnja oko 21.55 sati. Nakon svađe koja se dogodila ispred njegova stana, muškarac je odgurnuo svojeg poznanika s obje ruke u predjelu prsa, nakon čega je ovaj udario u ogradu i zajedno s njom pao na betonsku podlogu dvorišta s visine od gotovo tri metra.

Teške ozljede

Pritom je zadobio navodi se u liječničkom nalazu “subarahnoidalno krvarenje, prijelom desnog ručnog zgloba, prijelom sinusa, nosne kosti te prijelom lubanje, odnosno ozljede teške naravi”. Tužiteljstvo ga zato tereti za kazneno djelo protiv života i tijela teškom ozljedom.

  • Okrivljeni se branio kako je začuo lupanje na vrata te da je potom njegova supruga čula kako je nešto snažno lupilo. On je nakon toga izašao iz stana i vidio muškarca kako leži i iz glave mu curi krv. Poznanica ga je dolje, dodao je, pokušala odvući. Ne bi mu, kaže, nikada tako nešto napravio jer su prijatelji.

    “Zapila se u kafiću”

    Ta žena koja je ozlijeđenog pokušala izvući je njihova zajednička poznanica i svjedokinja je u ovom postupku. Ona tvrdi da se s prijateljem zapila u jednom kafiću, pa da joj je rekao da mu ovaj duguje 7.500 kuna, te da će navratiti po taj novac. Pošla je s njim. Vidjela je njihovu svađu, te posvjedočila kako ga je ovaj gurnuo zajedno s ogradom. Pokušala mu je pomoći i pozvala je hitnu pomoć. Tužiteljstvo vjeruje njoj i oštećenom jer se njihovi iskazi poklapaju s materijalnim dokazima.

    KAportal.hr

  • Odgovori