KAportal Brutalni obračun na stepeništu zgrade u Dugoj Resi: Pozvonio mu je na vrata tražeći svoj novac, a završio sav krvav i polomljen | Karlovački informativni web portal

Brutalni obračun na stepeništu zgrade u Dugoj Resi: Pozvonio mu je na vrata tražeći svoj novac, a završio sav krvav i polomljen

foto ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 37-godišnjeg Dugorešanina jer je teško ozlijedio svojeg tri godine starijeg sugrađanina. Drama na stepeništu jedne stambene zgrade u središtu Duge Rese dogodila se 22. svibnja oko 21.55 sati. Nakon svađe koja se dogodila ispred njegova stana, muškarac je odgurnuo svojeg poznanika s obje ruke u predjelu prsa, nakon čega je ovaj udario u ogradu i zajedno s njom pao na betonsku podlogu dvorišta s visine od gotovo tri metra.

Teške ozljede

Pritom je zadobio navodi se u liječničkom nalazu “subarahnoidalno krvarenje, prijelom desnog ručnog zgloba, prijelom sinusa, nosne kosti te prijelom lubanje, odnosno ozljede teške naravi”. Tužiteljstvo ga zato tereti za kazneno djelo protiv života i tijela teškom ozljedom.

Okrivljeni se branio kako je začuo lupanje na vrata te da je potom njegova supruga čula kako je nešto snažno lupilo. On je nakon toga izašao iz stana i vidio muškarca kako leži i iz glave mu curi krv. Poznanica ga je dolje, dodao je, pokušala odvući. Ne bi mu, kaže, nikada tako nešto napravio jer su prijatelji.

“Zapila se u kafiću”

Ta žena koja je ozlijeđenog pokušala izvući je njihova zajednička poznanica i svjedokinja je u ovom postupku. Ona tvrdi da se s prijateljem zapila u jednom kafiću, pa da joj je rekao da mu ovaj duguje 7.500 kuna, te da će navratiti po taj novac. Pošla je s njim. Vidjela je njihovu svađu, te posvjedočila kako ga je ovaj gurnuo zajedno s ogradom. Pokušala mu je pomoći i pozvala je hitnu pomoć. Tužiteljstvo vjeruje njoj i oštećenom jer se njihovi iskazi poklapaju s materijalnim dokazima.

KAportal.hr

  • Odgovori