KAportal Kinoklub večeras poklanja sugrađanima besplatnu projekciju filma "Brooklyn" u 18:30 u knjižnici | Karlovački informativni web portal

Kinoklub večeras poklanja sugrađanima besplatnu projekciju filma “Brooklyn” u 18:30 u knjižnici

Kinoklub Karlovac večeras u 18:30 sati pod pokroviteljstvom EDIC-a Karlovac poklanja građanima besplatnu projekciju igranog filmy “Brooklyn”. Projekcija će se održati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića, u sklopu akcije “Ljubav od utorka do utorka”, a povodom obilježavanja Valentinova.

“Brooklyn” je irsko-britansko-kanadski film Johna Crowleya za koji je scenarij napravio popularni pisac Nick Hornby prema istoimenom romanu Colma Tóibína. Film je nominiran za Zlatni globus za najbolju glumicu (Saoirse Ronan) te za čak šest nagrada BAFTA.

Potaknuta selidbom starije sestre Rose, Eilis Lacey je odlučila napustiti Irsku i odseliti u SAD te naći bolju budućnost i posao u Americi. Putovanje joj prođe grozničavo uz morsku bolest i grozne suputnike. Ljubazni putnik joj da savjet da sreću okuša u Brooklynu gdje žive brojni irski migranti. Ona se tako doseli u Brooklyn i tamo sprijatelji s irskim svećenikom, ocem Floodom. Zaposli se u trgovini i zaljubi u Talijana Tonyja. No vijesti iz domovine vraćaju Eilis natrag u Irsku, odvajajući je od Tonyja.

  • Projekcija je besplatna, a trailer filma možete pogledati na ovoj poveznici.

    KAportal.hr

  • Odgovori