KAportal Brojni građani uživali u jubilarnoj 10. Noći kazališta - i danas u Zorin domu predstava, ali i koncert talijanskog simfonijskog orkestra | Karlovački informativni web portal

Brojni građani uživali u jubilarnoj 10. Noći kazališta – i danas u Zorin domu predstava, ali i koncert talijanskog simfonijskog orkestra

foto: Igor Čepurkovski

Jubilarna 10. Noć kazališta u Karlovačkoj županiji obilježena je, nažalost, samo u Karlovcu, no karlovački program nesumnjivo je privukao i žitelje drugih gradova i mjesta županije.

Tri predstave, sve tri domaće, ali sve tri na najvišoj razini i popularne i cijenjene daleko izvan gradskih granica. Ujedno i pokazatelj da Karlovac praktički ima dva potpuno ravnopravna ansambla, jer uz profesionalni ansambl kazališta, Dramski studio tek formalnim statusom nosi amatersku oznaku, a rad je itekako profesionalan, što je pokazala i predstava “Jaje” koja je otvorila program, a koja već ima niz osvojenih nagrada i priznanja pri čemu su možda najveće one neizravne, primjerice čast da otvori ovogodišnji Međunarodni festival djeteta u Šibeniku, u godini obilježavanja 60 godina festivala.

foto: Igor Čepurkovski

U poslijepodnevnim i večernjim satima svoju jednaku kvalitetu i svježinu pokazao je i profesionalni ansambl – prvo “Velikim pužovanjem”, nominiranim za Nagradu hrvatskog glumišta, odnosno faktički izabranim među tri najbolje predstave za djecu i mlade u sezoni, a zatim i “Vanzemaljcima”, predstavom jednako privlačnom i djeci i odraslima.

  • Program u Zorin domu nastavlja se i danas – u 11 sati svi koji su to dosad nekako propustili mogu pogledati “Jaje”; a u 19 sati na svoje će doći i ljubitelji klasične glazbe. Gost Karlovca i Zorin doma je Simfonijski orkestar tršćanskog konzervatorija (Trst, Italija), a dodatnu zanimljivost koncertu daje i podatak da udaraljke u orkestru svira Karlo Kralj, donedavno učenik Glazbene škole Karlovac, koji danas studira udaraljke u ovoj poznatoj glazbenoj ustanovi.

    KAportal.hr

  • Odgovori