KAportal U Nacionalnom svetištu sv. Josipa održana misa za stare i bolesne, te bolničko osoblje | Karlovački informativni web portal

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa održana misa za stare i bolesne, te bolničko osoblje

Na blagdan Gospe Lurdske u ponedjeljak 11. veljače održana je sveta misa za bolesne i starije župljane te za bolničko osoblje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno je slavlje predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, u koncelebraciji s dr. Vladom Mikšićem supsidijarom Svetišta.

U prigodnoj homiliji dr. Mikšić kratko je podsjetio na povijest ukazanja Blažene Djevice Marije u Lurdu, te govorio o Bogu koji i danas brine o čovjeku vraćajući potpuno zdravlje nekim ljudima, tako razumljivo vjerniku, neshvatljivo čovjeku današnjice. Nakon homilije oba svećenika podijelili su starijim i bolesnim vjernicima sakrament bolesničkog pomazanja, a koje su prije misnog slavlja pripremali u sakramentu pomirenja. Sviranjem i pjevanjem misno je slavlje obogatila s. Blandina Rakarić, voditeljica župnih zborova.

Mladi dubovačke župe svojim su starijim župljanima, kao i članovima njihovih obitelji pripremili malu ali slatku i toplu okrepu u Pastoralnom centru.

  • KAportal.hr

  • Odgovori