KAportal Božić je - neka vam bude miran, sretan i blagoslovljen! | Karlovački informativni web portal

Božić je – neka vam bude miran, sretan i blagoslovljen!

000011Kršćanski vjernici danas slave rođenje Isusovo. Obilježili su Badnju večer i tako se pripremili za dolazak Božića. Badnji dan ili Badnjak, a posebice Badnja večer, bogati su božićnim običajima.

Kićenjem drvca, spremanjem blagdanske hrane i Misom polnoćkom katolički su vjernici proslavili rođenje Isusa Krista. To je noć u kojoj se bdije, a čiji je vrhunac misno slavlje na kojem se pjevaju božićne pjesme, nakon čega slijedi radosno čestitanje Božića.

– Dragi prijatelji, Bog nam je u Isusu rođenom u Betlehemu došao milosrdno, nježno i nenametljivo, a nastanit će se u nama u onoj mjeri u kojoj mu dopustimo. Čestitajući svima Božić, od srca želim i Boga usrdno molim, da se to milosrđe novorođenoga Sina Božjega, koji je ljubav sama, nastani u svakome od nas, i trajno prožme sve naše osobne i društvene odnose: u našim obiteljima, Crkvi, Domovini, u čitavom svijetu koji čezne za mirom, naglasio je kardinal, nadbiskup zagrebački Josip Bozanić.

  • I izvan naše domovine još uvijek se traži pravi odgovor na migrantsku i izbjegličku krizu, a prijeteći su i nagovještaji daljnjega razbuktavanja međunarodnih nemira i napetosti te, uopće, političke i društvene nestabilnosti. Sve to silno odudara od božićnog mira, zajedništva i ljepote koju je Bog donio svijetu po svojem Sinu Isusu, rođenom u Betlehemu.

    Svim čitateljima KAportala miran, želimo sretan i blagoslovljen Božić!

    KAportal.hr

     

  • Odgovori