KAportal Na Čigra Openu pregršt odličja za karlovačke klubove - Prana osvojila 15 odličja, Karlovac 14, Banija Pandas tri... | Karlovački informativni web portal

Na Čigra Openu pregršt odličja za karlovačke klubove – Prana osvojila 15 odličja, Karlovac 14, Banija Pandas tri…

Tradicionalni međunarodni taekwondo turnir 6. Čigra Open u disciplinama Kyorugi, Poomsae, Kick i Para Poomsae, koji je ujedno bio i kriterijski turnir za Croatian National Poomsae Team, u disciplini Poomsae nastupilo je 88 natjecatelja iz 18 klubova iz tri države. Natjecanje je održano u zagrebačkom domu sportova.

FORME

Taekwondo klub Karlovac je nastupio sa 10 natjecatelja gdje su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili četiri 1. i pet 2. mjesta te ekipno 3. mjesto. U borbama su tri 1. te po jedno 2. i 3. mjesto.

POJEDINAČNI REZULTATI

1. mjesto Matea Magdić KB5
1. mjesto Matea Beršinić SB1
1. mjesto Zdravko Ferenčina SA4 Pp
1. mjesto Mirsad Bečirović P10 (para poomsae)
3. mjesto: Marko Mihelić KA4
3. mjesto Lorena Petrušić KB4
3. mjesto Maks Rakočević KA5
3. mjesto Paula Petrić JB2
3. mjesto Stela Brezović JB2
Danijel Bešić i Luka Bencetić nisu uspjeli osvojiti plasman za medalju.

BORBE – PRANA DRUGA KOD KADETA

Na Čigra limač kupu, kriterijskom turniru za juniore i juniorke za nacionalnu rang listu sudjelovalo je 779 natjecatelja iz 71 klubova iz 7 zemalja. Sjajne rezultate ostvarili su borci klubova iz Karlovačke županije, a posebno je zablistala Prana koja je i ekipno osvojila drugo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta.

Pojedinačno, predstavnici Prane osvojili su četiri zlata – Ivan Klarić u disciplini poomsae, Ema Brnardić (3 pobjede), Lara Tuškan (3 pobjede) u kategoriji mlađih kadetkinja i Dora Naglić (1 pobjeda) u kategoriji mlađih kadetkinja; zatim četiri srebra – mlađa kadetkinja Chiara Čumorić (3 pobjede), mali školarac Andrej Čović (1 pobjeda), mlađa kadetkinja Nina Šket (1 pobjeda) i mala školarka Klara Bošnjak (b.b.); te sedam bronci – mali školarci Karlo Bošnjak (1 pobjeda), Jakov Žilić (1 pobjeda), Maks Findrik (1 pobjeda), mala školarka Tara Rožić (1 pobjeda), mlađi kadet Ivano Kosturić (1 pobjeda) te junior Sandro Tuškan i Josip Krznarić u disciplini poomsae. Nastupili su još i Toni Spudić (1 pobjeda), Sven Anić, Mauro Vranić, Ivor Anić ali nisu uspjeli izboriti medalje.

REZULTATI TKD KARLOVCA

Juniori 
1. mjesto Tomislav Stefanac JUN -68 (1 pobjeda)

Limači i limačice 
1. mjesto Nika Petrić MSBM -18 (1 pobjeda)
1. mjesto Lea Oparnica MSAZ -30 (4 pobjede) , Proglašena najbolja Mala školarka A
2. mjesto Filip Bencetić MSBM -24 (bp)
3. mjesto Mia Paranos MSBZ -22 (bp)

Mlađe kadetkinje 
2. mjesto Dalia Bunčić MKZA -36 (bp)

Kadeti i kadetkinje
Dorđe Bunčić KM -41 i Leona Grubiša KZ-37 su ostali bez plasmana.

„Pandama“ tri odličja

Osmeročlana momčad TKD Banija Panadas nastupila je u uzrastima mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, te kadeta i kadetkinja. U ekipnom plasmanu mlađih kadeta i kadetkinja osvojili su 2. mjesto dok je Oscar Kovačić proglašen najboljim mlađim kadetom osvojivši zlatnu medalju (-43 kg). Osvojena su još dva odličja – brončane osvojila je Chiara Ilić (-30 kg) i Lucio Matuzić (-37kg). Na natjecanju su još nastupili Aleksandra Macut, Adriano Qeta, Lirijana Jakšić, Nikolina Hrebac i Marko Fičko koji su ostali bez odličja.

Tekvondašima Duga Rese pet odličja

2. mjesto – Matija Brcković, senior 68kg
2. mjesto – Tea Trupković, kadetkinja 44kg
2. mjesto – Ivano Belavić, mlađi kadet 47kg
3. mjesto – Lucija Polović, juniorka 59kg
3. mjesto – Dominik Aršulić, kadet 53kg
Nastupili su još Lovro Fanjak, Leonardo Obrovac i Nela Trupković.

KAŠonline

  • Odgovori