KAportal Boljar će imati većinu u Gradskom vijeću Duge Rese, osigurat će mu je AUZ i Živi zid | Karlovački informativni web portal

Boljar će imati većinu u Gradskom vijeću Duge Rese, osigurat će mu je AUZ i Živi zid

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Duge Rese održat će se u utorak u 10 sati, a prema informacijama koje imamo, na njoj se ne bi trebala dogoditi iznenađenja, iako aktualna izvršna vlast, odnosno HSS i SDP iz čijih su redova izabrani gradonačelnik Tomislav Boljar te dogradonačelnici dr. Miroslav Furdek i Katarina Srakočić, sama po sebi nema dovoljno mandata za većinu u Vijeću.

Uz HSS-ovih šest mandata te dva SDP-ova dva, za većinskih devet nedostaje im barem jedna ruka, no, imat će dvije, jer će im potporu dati Marko Benić (AUZ) te Zlatko Matičić iz Živog zida. Predsjednik Vijeća trebao bi biti Ivan Moguš (SDP), koji je istu dužnost obnašao prije deset godina, u mandatu kada je vlast također držao HSS u koaliciji s SDP-om. Potpredsjednici će mu biti Mijo Ivanić(HSS) te iz redova oporbe vjerojatno Ljiljana Galić(HDZ).

Podsjetimo, Boljar je na izborima vlast osvojio u drugom krugu izbora, ali uz veliku premoć naspram HDZ-ove Dijane Zadrović.

KAportal.hr

 

  • Odgovori