KAportal Brojna adventska događanja i ove godine u Otočcu - organizatori tvrde, bit će najveći i najspektakularniji do sada | Karlovački informativni web portal

Brojna adventska događanja i ove godine u Otočcu – organizatori tvrde, bit će najveći i najspektakularniji do sada

Svoj Advent i to dvanaesti po redu imat će i grad Otočac. Počinje 6. prosinca na dan Svetog Nikole i trajat će sve do kraja godine, odnosno završno s dočekom Nove godine.

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Grada Otočca održana konferencija za medije kojom je najavljen ovogodišnji „Advent u Otočcu“ – najveći i najspektakularniji do sad!

– Za Sv. Nikolu održat će se velika međunarodna konferencija „Žene i točka“ koja se ove godine u Otočcu održava po treći put u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Vrsne poduzetnice iz Hrvatske, Slovenije, BiH te brojne poduzetnice s ličkog područja na jednom će mjestu udružiti svoja znanja i vještine sve u cilju unapređenja ženskog poslovanja i poticanja žena na korak u poduzetništvo. Tri bloka konferencije stavit će fokus na predstavljanje inspirativnih ženskih priča i projekata, zdravlje kao ključ uspješnosti poduzetnica te važnost financiranja, edukacije i umrežavanja na putu do uspjeha, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

  • Kruna cjelodnevne manifestacije biti će networking evening uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice“, a sva događanja su besplatna i otvorena za javnost. U četvrtak 13. prosinca održat će se dječja radionica “Adventske ručice” kao uvod u veliki vikendski adventski sajam pod nazivom „Božićna čarolija u Gackoj“. Sajam se održava 15. i 16. prosinca u velikom šatoru na glavnom gradskom trgu, koji će ove godine svim posjetiteljima dočarati pravu božićnu atmosferu. Sajam se službeno otvara u subotu 15. prosinca u 11 sati uz nastup Klape Senjkinje, a sva izlagačka mjesta već su odavno popunjena. Pečeni kesteni, kuhano vino i božićni ugođaj koji bi ove godine mogao upotpuniti i najavljeni snijeg najbolja su pozivnica za dolazak na Advent u srcu Like.

    U subotu nas očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz cjelodnevnu glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Patrioti. Nastupiti će i KUD Lipa Sinac te mješovita pjevačka skupina FD Otočac s adventskim pjesmama. Sajam se nastavlja nedjelju uz nastup KUD-a Dangubice Kuterevo u 12h te popodnevni nastup DV Ciciban i doček Djeda božićnjaka i njegovih vilenjaka koji djeci donose slatke poklone. Biti će to pravi užitak za najmlađe ali i odrasle, koji će se s veselim Djedom moći i fotografirati za uspomenu.

    Zatvaranje sajma obilježiti će veliki nastup mlade glazbene zvijezde Mie Dimšić prigodno nazvan „Život nije siv“ koji počinje u 17 sati i besplatan je za sve posjetitelje.  Od 14. – 29. prosinca traje malonogomentni turnir Mario Cvitković Maka, dok će se 20. prosinca održati Božični turnir u haklu. U subotu 21. prosinca održat će se Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Otočac, a 29.12. Božićni turnir u kuglanju.

    Sve završava zadnjim danom u godini kada će se u Otočcu biti organiziran dječji doček Nove godine u 12 sati te veliki večernji doček o kojima će se uskoro znati više.

    KAportal.hr

  • Odgovori