KAportal Bjelin na račun Grada Ogulina uplatio 13,4 milijuna kuna - nakon što zaposli prvih 50 radnika, dobiva povrat 11,7 milijuna | Karlovački informativni web portal

Bjelin na račun Grada Ogulina uplatio 13,4 milijuna kuna – nakon što zaposli prvih 50 radnika, dobiva povrat 11,7 milijuna

foto OGportal.com

Prvi korak ka ulaganju od čak milijardu kuna, ogulinska tvrtka Bjelin je napravila. Naime, nakon što je Gradsko vijeće grada podno Klekom amenovalo prodaju 22 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni, tvrtka u vlasništvu “kralja laminata” iz Švedske Darka Pervana uplatila je 13,4 milijuna kuna no Grad će većinu tog iznosa morati vratiti.

Kako je dogovoreno, zemljište je otkupljeno po cijeni od 8 eura po četvornom metru, no nakon što ova tvrtka u novom pogonu u Zoni zaposli prvih 50 radnika, Grad Ogulin će investitoru vratiti 7 eura po četvornom metru, tako da je prava zarada grada 1,7 milijuna kuna. Kako je OGportalu rekao zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, od trenutka uplate do povrata novca Bjelinu na posebnom računu Grada Ogulina bit će oročeno 11,7 milijuna kuna.

– Ovo je jedna od gradskih mjera za poticanje investicija i stvaranje radnih mjesta, a odnosi se na sve investitore u Poduzetničku zonu Ogulin. Preostali iznos koji će Grad zadržati biti će namjenski utrošen u dovršetak infrastrukture u Poduzetničkoj zoni, kažu u ogulinskoj gradskoj upravi.

  • KAportal.hr

  • Odgovori