KAportal Bespravna gradnja na Plitvicama - mještanin nadogradio kuću, pa zaradio kaznenu prijavu | Karlovački informativni web portal

Bespravna gradnja na Plitvicama – mještanin nadogradio kuću, pa zaradio kaznenu prijavu

foto ilustracija - arhiva KAportala
foto ilustracija – arhiva KAportala

Vlasnik kuće koja se nalazi u Nacionalnom parku Plitvička jezera odlučio je dograditi svoju obiteljsku kuću, što je i učinio, međutim, za to nije imao građevinsku dozvolu.

S obzirom da se radi o području koje je proglašeno i zaštićenom prirodnom vrijednosti, 65-godišnjak će za svoj građevinski poduhvat odgovarati i kazneno.

Policijski službenici PU ličko – senjske javljaju da su su dovršili kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom iz Jezerca u Općini Plitvička Jezera, a zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene gradnje.

 • – Sumnjiči se da je u Jezercu, Općina Plitvička Jezera, na području koje je odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, bez građevinske dozvole dogradio obiteljsku kuću. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, kažu u policiji.

  Do sada je zabilježeno više slučajeva bespravne gradnje na području Nacionalnog parka Plitivička jezera, ali ovo je primjer da vlasnik bespravnog objekta neće odgovarati samo građevinskoj inspekciji, već i pred Općinskim sudom.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Pa 80% okolice Plitvica je bespravna. Svaka šupa i svinjac je postao apartman. Ne kažem da je to loše, ali ako zakon vrijedi za mene neka vrijedi i za njih.

  2. Koliko para od prihoda na račlun Plitvičkih jezera ta općina ima (a i susjedne), a nisu si u stanju drekec iz dvorišta očistiti (čitaj:nemaju kanalizaciju). Katastrofalno.

  Odgovori